Preşedintele Colegiului Medicilor din România despre finanţarea spitalelor: Toţi cetăţenii trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat joi, la conferinţa "Reforma sănătăţii la analiză", că finanţarea spitalelor în funcţie de clasificare ar putea fi în defavoarea unor spitale mai mici, iar cetăţenii ar trebui să beneficieze de aceleaşi drepturi.

213 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Colegiului Medicilor din România despre finanţarea spitalelor: Toţi cetăţenii trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi

Preşedintele Colegiului Medicilor din România despre finanţarea spitalelor: Toţi cetăţenii trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi ( Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Preşedintele CMR a afirmat că va fi mulţumit, ca ieşean, că spitalul din Iaşi va primi bani mai mulţi, dar că această măsură ar putea fi în defavoarea altor spitale.

"Toţi cetăţenii trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi. Trebuie să existe o dezbatere publică în care să intervină şi persoanele specializate pentru că, dacă nu e acceptat de toţi actorii, un sistem nu va funcţiona", a spus Vasile Astărăstoae.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici