Preşedintele PNL Sector 5: În timp ce şcolile nu au avize ISU, primarul sectorului 5, Daniel Florea, vrea să fie omagiat de elevi

Preşedintele PNL Sector 5, Cristian Olteanu, a declarat luni că, deşi şcolile nu au avize ISU, iar imobilele sunt construite fără autorizaţii, primarul sectorului 5, Daniel Florea, vrea să fie omagiat de elevi la un eveniment de tipul „Simfonia Lalelelor”, care va costa peste 3.000.000 de lei.

856 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL Sector 5: În timp ce şcolile nu au avize ISU, primarul sectorului 5, Daniel Florea, vrea să fie omagiat de elevi

Preşedintele PNL Sector 5: În timp ce şcolile nu au avize ISU, primarul Florea vrea să fie omagiat

„În timp ce şcolile nu au avize I.S.U. şi se prăbuşesc iar imobilele sunt construite fără autorizaţii, Daniel Florea vrea sa fie omagiat de elevii din Sectorul 5! Solicităm primăriei să folosească fondurile pentru adevăratele probleme ale sectorului. În această perioadă, principala şi adevărata preocupare a administraţiei de sector este ca în datele de 14-16 septembrie să se realizeze o <paradă> a şcolilor intitulată <Parada Performanţei>, în cadrul evenimentului <Zilele Sectorului 5>, la care toate şcolile din sector sunt presate să trimită cât mai mulţi elevi, în calitate de participanţi. Asistăm, practic, la un nou eveniment de tipul <Simfonia Lalelelor>, în care imaginea copiilor va fi folosită în beneficiul unor persoane publice”, a transmis preşedintele PNL Sector 5, Cristian Olteanu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta susţine că pentru evenimentul organizat de primarul Daniel Florea se vor cheltui peste 3.000.000 de lei.

„Potrivit caietului de sarcini, costul total al evenimentului este de 3.300.000 de lei, fără T.V.A., şi include prestaţiile Tarafului din Clejani, Tarafului Haidouks, Nelu Ploieşteanu sau Tarafului Cleante, amenajarea unor studiouri foto şi a unei zone gastronomice în care se promovează bucătăria tradiţională românească, 30.000 de fotografii cu magnet ce vor fi oferite participanţilor la eveniment sau tonete mobile de tip “food trucks”, a adăugat Cristian Olteanu.

Preşedintele PNL Sector 5 îi solicită, de asemenea, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi primarului Daniel Florea, să folosească fondurile pentru a rezolva problemele din sectorul 5, nu pentru a organiza festivaluri.

„Este evident că priorităţile Primăriei Sectorului 5 sunt nepotrivite şi asistăm la o risipire a banului public în cel mai sărac sector al Capitalei. Solicităm Gabrielei Firea, ca preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, şi lui Daniel Florea, preşedinte al PSD Sector 5 şi primar, să folosească fondurile pentru adevăratele probleme ale Sectorului 5, ci nu pentru festivisme. Nu putem să continuăm să ne bazăm pe noroc, atunci când în joc poate fi chiar viaţa copiilor noştri”, a transmis liberalul.

În încheiere, Cristian Olteanu, a amintit situaţia blocului din sectorul 5, care a ars zilele trecute.

„Cazul blocului ars în Sectorul 5, zilele trecute, este simptomatic pentru întreaga stare în care se află sectorul. Sectorul 5 este plin de improvizaţii şi doar norocul a făcut ca, până acum, să nu avem de-a face cu o tragedie. Amintim de cazul Şcolii Nr. 124 din cartierul Rahova, care a ars într-o noapte şi care nu avea autorizaţie de la pompieri, sau de prăbuşirea tavanului Şcolii Nr. 141, din fericire într-o zi în care elevii erau plecaţi în programul <Săptămâna Altfel>, fiind evitată o tragedie. În septembrie 2017, I.S.U. anunţa că, în Sectorul 5, niciuna dintre cele 67 de unităţi de învăţământ nu avea autorizaţie. Primăria Sectorului 5 aruncă banii pe spectacole şi festivaluri, în timp ce şcolile nu au nici acum autorizaţii de securitate la incendiu”, a conchis Olteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici