Preşedintele Sed Lex a refuzat să rămână la discuţiile de la Ministerul Muncii

Preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, a refuzat, miercuri, să rămână la discuţiile pe tema elaborării legii salarizării unice în sistemul bugetar de la Ministerul Municii explicând că este interesat doar de majorarea salariilor.

13 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Sed Lex a refuzat să rămână la discuţiile de la Ministerul Muncii

Preşedintele Sed Lex a refuzat să rămână la discuţiile de la Ministerul Muncii (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, a plecat de la Ministerul Muncii Falmiliei şi Egalităţii de Şanse înainte de începerea discuţiilor pe marginea elaborării legii.

Potrivit acestuia, sindicaliştii au fost informaţi că în cazul întălnirii de miercuri va fi luată în discuţie şi majorarea salariilor.

Marica a declarat că nu este interesat, în acest moment, de legea salarizării unice, considerând că acesta este un demeres electoral.

Totodată, preşedintele Sed Lex a mai spus că funcţionarii publici vor începe protestele în data de 13 noiembrie, potrivit calendarului anunţat.

Întrebat de jurnalişti dacă federaţia a respectat procedura legală pentru declanşarea protestelor, Marica a spus că ''a fost anunţat Guvernul, iar Ministerul Muncii este în subordinea Guvernului".

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, preciza luni că Guvernul va lua în calcul doar procedura legală de declanşare a grevelor, nu şi declaraţiile de presă ale liderilor sindicali.

La întâlnirea de miercuri de la Ministerul Muncii mai participă reprezentanţi ai BNS, CNSRL Frăţia, reprezentanţi ai patronatelor, experţi din mai multe ministere şi ministrul Muncii Mariana Câmpeanu.

Federaţiile sindicale din educaţie - Alma Mater, Spiru Haret, FLSI şi FEN - vor intra în grevă de avertisment în 10 noiembrie. Din 18 noiembrie toate cele patru federaţii din educaţie intră în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici