Preşedintele Traian Băsescu a spus la plecarea de la Ţebea că ar trebui să meargă la Roşia Montană

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.

983 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu a spus la plecarea de la Ţebea că ar trebui să meargă la Roşia Montană

Preşedintele Traian Băsescu a spus la plecarea de la Ţebea că ar trebui să meargă la Roşia Montană (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

După baia de mulţime pe care a făcut-o la Ţebea, preşedintele Traian Băsescu a intrat în cortul PDL, unde şi-a schimbat hainele, după care a mers la cortul Primăriei Arad, unde a mâncat cârnaţi şi a băut pălincă, ascultând melodii patriotice şi muzică populară.

Preşedintele a petrecut circa o oră în cort, după care a făcut o nouă baie de mulţime şi s-a fotografiat cu oamenii, mai ales cu copiii.

Întrebat ce îi face nepoţica, Băsescu a răspuns că a văzut-o vineri seară, că era bine şi mânca bine.

Preşedintele a urcat pe platoul pe care are loc spectacolul folcloric organizat cu ocazia comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, după care a plecat.

Întrebat ce va face în continuare, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că ar trebui să merg la Roşia Montană".

Traian Băsescu a ajuns, duminică, în Hunedoara, unde a participat la Serbările naţionale "Ţebea" 2013, dedicate memoriei lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitate.

După depunerea de coroane, şeful statului a făcut o baie de mulţime, fotografiindu-se şi vorbind cu oamenii, în zona unde era amenajat un târg.

În timp ce unii au vrut să discute şi să se pozeze cu preşedintele, alţii l-au huiduit şi i-au cerut demisia. Printre scandările celor nemulţumiţi s-a putut auzi: "Hoţul", "Tu ai distrus CFR-ul" şi "Demisia". De asemenea, o persoană i-a spus că este "preşedinte ilegal", iar Traian Băsescu a întrebat-o, râzând: "Eu, ilegal?" şi a mers mai departe. În momentul în care preşedintele a intrat într-un cort, de afară câteva persoane i-au strigat: "Ieşi afară, javră ordinară".

La Ţebea, peste 5.000 de persoane participă la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu a plecat de la Ţebea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici