Preşedintele Ungariei, în vizită la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, care se află într-o vizită privată în Transilvania împreună cu soţia sa, a vizitat, marţi, Muzeul Naţional Secuiesc din municipiul Sfântu Gheorghe şi Muzeu Etnografic din comuna Cernat, el primind în dar cărţi din partea autorităţilor locale.

170 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ungariei, în vizită la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe

Preşedintele Ungariei, în vizită la Muzeul Naţional Secuiesc, primind în dar cărţi (Imagine; Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, şi soţia sa, Herczegh Anita, au vizitat, marţi dimineaţă, Muzeul Naţional Secuiesc din municipiul Sfântu Gheorghe şi sala dedicată Revoluţiei de la 1848, el semnând în cartea de onoare a muzeului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, lui Ader Janos i-au fost oferite cadouri din partea şefului Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, respectiv un portret al revoluţionarului Gabor Aron şi un exemplar al cărţii "Descriptio Transilvaniae" editată de CJ, iar soţia preşedintelui Ungariei a primit o casetă de bijuterii cu motive populare din zonă.

Din partea primarului Antal Arpad, şeful statului ungar a primit un volum tipărit cu prilejul aniversării a 550 de ani de la atestarea documentară ca aşezare urbană a oraşului.

Preşedintele Ungariei a mai vizitat, în cursul dimineţii, Muzeul Etnografic "Haszmann Pal" din comuna Cernat, iar la prânz a mers în municipiul Târgu Secuiesc, unde a depus o coroană la monumentul lui Gabor Aron.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre o vizită privată şi că programul preşedintelui Ungariei vizează obiective şi localităţi care au legătură cu Revoluţia de la 1848.

"Este o vizită privată, nu se întâlneşte cu oficialităţi în clădiri oficiale ale statului român sau ale administraţiei publice locale. (…) După cum se ştie, noi, cei din Ţinutul Secuiesc, suntem gazde bune, primim cu drag pe toţi cei care vor să ne viziteze, indiferent de naţionalitate sau din ce ţară sunt. Însă, pentru noi, secuii, este foarte importantă şi are o semnificaţie simbolică, spirituală vizita preşedintelui Ungariei. Este prima vizită a dânsului în judeţul nostru", a spus Tamas Sandor.

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, şi soţia sa, Herczegh Anita, au ajuns, luni după-amiază, într-o vizită privată în judeţul Covasna, cei doi asistând apoi, în cursul serii, la spectacolul "Hamlet" la Teatrul "Tamasi Aron" din Sfântu Gheorghe.

Preşedintele Ungariei şi soţia sa au fost întâmpinaţi la teatru de către directorul instituţiei, Bocsardi Laszlo, de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, de viceprimarul Sztakics Eva şi de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, precum şi de mai mulţi spectatori.

Spectacolul "Hamlet" al Teatrului "Tamasi Aron" din Sfântu Gheorghe este nominalizat la cinci premii UNITER, la spectacolul de luni seara asistând şi membrii juriului UNITER, care vor decide câştigătorii premiilor ce vor fi decernate luna viitoare la Târgu Mureş.

Programul preşedintelui Ungariei include o vizită şi în judeţul Harghita, iar miercuri va merge în judeţul Cluj, urmând să viziteze Castelul Banffy din Bonţida, muzeul din satul Răscruci, iar după-amiază Cimitirul Central (Hazsongard) din Cluj-Napoca şi statuia episcopului Marton Aron din faţa Bisericii Romano-Catolice "Sfântul Mihail" din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici