Presupusul asasin al părinţilor Gabrielei Mitu, arestat pentru omor deosebit de grav

Prietenul lui Bogdan Mitu, soţul tinerei înecate în Dunăre, reţinut pentru uciderea părinţilor fetei, a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Constanţa.

27 afișări
Imaginea articolului Presupusul asasin al părinţilor Gabrielei Mitu, arestat pentru omor deosebit de grav

Presupusul asasin al părinţilor Gabrielei Mitu, arestat pentru omor deosebit de grav (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Valentin Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Giani Deli-Iorga a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav, fiind acuzat de uciderea părinţilor Gabrielei Mitu.

Totodată, Deli-Iorga este acuzat şi de comiterea infracţiunii de tâlhărie, după ce poliţiştii au găsit asupra lui un telefon mobil care aparţinea victimelor.

Decizia de joi a Tribunalului Constanţa poate fi atacată cu recurs în termen de 72 de ore.

Potrivit sursei citate, presupusul autor al dublului asasinat de la Cernavodă nu are antecedente penale şi nu figurează în evidenţele Poliţiei ca fiind implicat în vreun scandal sau conflict cu violenţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, tânărul a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa.

Deli-Iorga a fost reţinut, în noaptea de miercuri spre joi, pentru uciderea părinţilor fetei şi a fost prezentat, joi după-amiază, Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.

Şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, comisar-şef Dumitru Catană, a declarat joi dimineaţă că bărbatul, Gheorghe Deli-Iorga, zis Giani, a recunoscut, miercuri seară, comiterea crimelor, iar la reconstituire le-a arătat anchetatorilor modul în care a comis dublul asasinat.

Bărbatul a mers apoi cu anchetatorii prin Cernavodă şi le-a indicat locurile în care şi-a aruncat hainele murdare de sânge. De asemenea, el le-a spus anchetatorilor că a folosit două cuţite şi le-a arătat un tomberon în care le-ar fi aruncat, însă armele nu au fost găsite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici