Prima etapă a grilei de salarizare a fost finalizată

Grupul care lucrează la elaborarea grilei unice de salarizare a finalizat prima etapă a acesteia, stabilind ca, în raportul 1 la 15 dintre salariile mici şi cele mari, unu va fi reprezentat de salariul minim pe economie, iar Guvernul va hotărî în şedinţa de săptămâna viitoare cine va fi 15.

407 afișări
Imaginea articolului Prima etapă a grilei de salarizare a fost finalizată

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, la finalul discuţiilor, că reprezentanţii Ministerului Muncii vor prezenta o notă în Guvern referitoare la stadiul actual privind elaborarea legii unice de salarizare.

"Am finalizat cele trei niveluri de referinţă, adică am completat funcţiile care lipseau de la ministere care nu prezentaseră documentele solicitate", a declarat Mocanu.

Potrivit schemei de echivalare finalizată la Ministerul Muncii în primul nivel cu medicul primar de clinică sunt echivalate funcţii precum subcomisar, conferenţiar universitar, maior, consilier superior din Ministerul Finanţelor Publice, judecător de tribunal, consilier probaţiune, asistent judiciar, procuror tribunal, consul, artist liric de operă, consilier superior de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Cel de-al doilea nivel face echivalarea cu profesorul gradul I de liceu cu vechime de 6-10 ani cu inspector din cadrul MAI, locotenent cu studii superioare de lungă durată şi masterat de la MApN, expert principal sau inspector principal de la Ministerul Finanţelor Publice, grefier gradul II studii superioare de la Ministerul Justiţiei, consilier de relaţii gradul III, de la MAE, muzeograf gradul II, preot de parohie de la Ministerul Culturii, farmacist, fiziokinetoterapeut de la Ministerul Sănătăţii (MS), expert principal, consilier juridic principal şi auditor principal de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Cel de-al treilea nivel finalizat prevede echivalarea referentului superior în minister (studii medii) cu agent poliţie debutant (MAI), secretar de şcoală sau pedagog (MECI), funcţii corespunzătoare gradelor de soldat şi gradat voluntar, referent pentru personalul civil (MApN), referent superior (MFP), grefier, studii medii (Ministerul Justiţiei), curier de relaţii gradul II (MAE), referent superior (Ministerul Culturii), statistician medical sau laborant (MS) şi referent superior sde la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Secretarul de stat a mai pus că prin notă de Guvern se va solicita să se ia o decizie şi cu privire la poziţia demnitarilor în noua grilă de salarizare, precizând că demnitarii vor fi cuprinşi în noua lege a salarizării.

"Vom supune atenţiei Guvernului faptul că suntem în faza în care trebuie să includem şi demnitarii. Avem aceste niveluri de referinţă urmează să completăm grila", a declarat Mocanu.

În ceea ce priveşte propunerile referitoare la funcţia cea mai mare din sistem, Mocanu a precizat că există propuneri care stabilesc ca salariul preşedintelui să fie cel mai mare însă în acest sens este aşteptată o decizie politică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici