Prima grijă a începutului de an: asigurarea obligatorie a locuinţelor

Proprietarii de locuinţe trebuie să-şi cumpere o poliţă de asigurare obligatorie a casei până la 15 ianuarie, dată la care expiră perioada de şase luni de la startul sistemului, în caz contrar primăriile urmând să aplice sancţiuni cuprinse între 100 şi 500 de lei.

73 afișări
Imaginea articolului Prima grijă a începutului de an: asigurarea obligatorie a locuinţelor

Prima grijă a începutului de an: asigurarea obligatorie a locuinţelor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Poliţa obligatorie acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren şi costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialul de construcţie al imobilului. Suma asigurată este de 10.000, respectiv 20.000 de euro.

Până la sfârşitul lunii octombrie fuseseră emise aproximativ 85.000 de poliţe, dintr-un număr total de peste opt milioane de locuinţe care urmează să fie asigurate.

Citeşte mai multe despre asigurarea obligatorie a locuinţelor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici