Prima misiune a pompierilor români, în Insula Corsica. Altă misiune este în Chanousse

Modulul naţional specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, luni, prin intermediul ofiţerului de legătură francez pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localităţii Corte. O altă misiune este în Chanousse.

176 afișări
Imaginea articolului Prima misiune a pompierilor români, în Insula Corsica. Altă misiune este în Chanousse

Sursa foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Potrivit IGSU, începând cu ora 14:15, modulul naţional specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, prin intermediul ofiţerului de legătură francez, pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localităţii Corte.

La misiunea de stingere, pompierii vor interveni alături de echipajele pompierilor militari şi civili ai ţării gazdă.

Totodată, pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi acoperirea cu eficienţă a întregii suprafeţe afectate, la intervenţie au fost alocate două elicoptere cu sistem bambi bucket şi două avioane de stingere tip canadair.

Conform prognozei pentru ziua de luni, 21 august, riscul apariţiei incendiilor de pădure este unul ridicat.

Misiunile desfăşurate de pompierii români se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură francez şi vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

La data de 15 august, România a trimis în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, format din 20 de militari, în cadrul programului de pre-poziţionare

O altă misiune este şi cea a celor 40 de pompieri militari români, pre-poziţionaţi în Franţa, care sub coordonarea ofiţerului de legătură francez, intervin pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în localitatea Chanousse (44.3582N, 5.63159E), la aproximativ 200 km distanţă faţă de baza de operaţii.

Pompierii români intervin alături de omologii francezi pentru localizarea şi limitarea flăcărilor care ameninţă comunităţile, cu 4 autospeciale de stingere şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Misiunile desfăşurate se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură francez şi vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în intervenţie sunt alocate şi aeronave de stingere, pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi acoperirea optimă a suprafeţelor afectate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici