Prima reacţie a Kremlinului, după ce Putin a fost scos vinovat de moartea lui Prigojin

Acuzaţiile de implicare a conducerii de stat a Rusiei în accidentul aviatic în care a murit fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, au fost comentate de purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov.

Urmărește
5298 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a Kremlinului, după ce Putin a fost scos vinovat de moartea lui Prigojin

Prima reacţie a Kremlinului, după ce Putin a fost scos vinovat de moartea lui Prigojin

Kremlinul spune că aşa-zisa implicare a lui Vladimir Putin în moartea „băcătarului” Evgheni Prigojin, susţinută intens de sursele occidentale, nu reprezintă altceva decât o „minciună absolută”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut aprecierile ca răspuns la o întrebare formulată pe această temă.

„Există o mulţime de speculaţii cu privire la acest accident aviatic şi la moartea tragică a pasagerilor avionului, inclusiv Evgheni Prigojin. Desigur, în Occident, toate aceste speculaţii sunt prezentate dintr-un anumit unghi. Toate acestea sunt o minciună absolută”, a comentat Peskov.

Reacţia oficialului vine la o zi după ce Putin a prezentat public condoleanţe, dar nu a făcut nicio menţiune la acuzaţiile care circulă la adresa sa.

Putin a ţinut însă să puncteze că fostul său aghiotant a „făcut greşeli mari în viaţă”, putându-se înţelege de aici că trădarea faţă de el, comisă atunci când a pornit rebeliunea de acum două luni, ar putea fi una dintre acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici