Prima reacţie oficială după anularea vizei lui Djokovic. Premierul Australiei îl susţine pe ministrul imigraţiei

Premierul Australiei, Scott Morrison s-a pronunţat cu privire la decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic, susţinându-l pe ministrul imigraţiei şi spunând că această decizie a fost luată pentru a proteja sacrificiile făcute de australieni în timpul pandemiei.

7170 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie oficială după anularea vizei lui Djokovic. Premierul Australiei îl susţine pe ministrul imigraţiei

Premierul Australiei

„Am luat notă de decizia ministrului pentru imigraţie în legătură cu viza domnului Novak Djokovic”, a spus Morrison, într-o declaraţie, citat de The Guardian.

„Înţeleg că, în urma unei analize atente, ministrul a luat măsura de a anula viza deţinută de domnul Djokovic din motive de sănătate şi de ordine publică, pe baza faptului că a fost în interesul public să facă acest lucru.

Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas uniţi şi am salvat vieţi şi mijloace de trai.

Împreună am obţinut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii şi cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

Aceasta este ceea ce face ministrul prin această acţiune de astăzi.

Politicile noastre puternice de protecţie a frontierelor au menţinut australienii în siguranţă, atât înainte de COVID, cât şi acum, în timpul pandemiei.

Din cauza procedurilor legale în curs de desfăşurare, nu voi face niciun alt comentariu”, a zis premierul.

Deocamdată, Novak Djokovic şi echipa lui nu au reacţionat: rămân în Australia pentru a continua bătălia juridică sau pleacă din ţara cangurilor?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici