Primăria Capitalei va cumpăra cele 400 de noi autobuze cu 250.000 de euro bucata, plus TVA/ Firea: Staţiile de autobuz arată deplorabil şi trebuie modernizate

Primarul general, Gabriela Firea a anunţat, luni, compania care a câştigat licitaţia pentru înnoirea parcului auto al RATB cu 400 autobuze. Astfel, PMB va cumpăra cele 400 de vehicule de la compania turcească Otokar Europe cu suma de 250.000 de euro, plus TVA, pentru fiecae vehicul.

2700 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei va cumpăra cele 400 de noi autobuze cu 250.000 de euro bucata, plus TVA/ Firea: Staţiile de autobuz arată deplorabil şi trebuie modernizate

Primăria Capitalei va cumpăra cele 400 de noi autobuze cu 250.000 de euro bucata, plus TVA/ Firea: Staţiile de autobuz arată deplorabil şi trebuie modernizate

„În cadrul procedurii de licitaţie au fost depuse patru oferte, după cum umează: Karsan Otomotiv, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz România şi asocierea Otokar Europe şi Otokar Automotive. După evaluarea ofertelor, în raport cu criteriile anunţate, punctajul cel mai mare a fost obţinut de asocierea Otokar Europe şi Otokar Automotive, care a fost declarată câştigătoare. Valoarea atribuită achiziţiei este de 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă 250.000 de euro, plus TVA, pentru fiecare autobuz”, a declarat, luni, primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, 300 dintre cele 400 de autobuze ar putea fi livrate în următorul an.

Primăria Capitalei a lansat în luna iulie 2017 licitaţia pentru achiziţionarea a 400 de autobuze pentru RATB, contract estimat la circa 510,5 milioane de lei, fără TVA, pentru o periodă de patru ani. Licitaţia a fost însă suspendată în luna august, ca urmare a contestaţiilor depuse de mai mulţi operatori economici.

Contractul presupune achiziţia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, cu o capacitate minimă de 96 de călători, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri şi o capacitate minimă de 70 de călători, precum şi 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători.

Potrivit caietului de sarcini, toate autobuzele trebuie să aibă o motorizare Euro 6 şi să poată funcţiona pe diesel şi biodiesel.

Firea: Staţiile de autobuz arată deplorabil şi trebuie modernizate

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) intenţionează să modernizeze staţiile de autobuz şi refugiile de tramvai, urmând să fie înlocuite toate cabinele în care se vând tichete cu aparate electronice.

„Staţiile de autobuz arată deplorabil. Acestea, împreună cu refugiile de tramvai trebuie modernizate ş trebuie să asigure atât confortul călătorilor cât şi protecţie când este foate cald sau ninge şi, de asemenea, să fie şi o sursă de informare a călătorilor cu privire la traseu sau la orele când ajung autovehiculele în staţie. Practic, în acest moment se lucrează la toată documentaţia şi în scurt timp vom anunţa şi lansarea acestui program”, a declarat, luni, primarul general, Gabriela Firea.

Edilul a mai anunţat că PMB intenţionează să schimbe cabinele de vânzare a biletelor cu aparate de vânzare a tichetelor de călătorii.

„În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate pentru înlocuirea tuturor cabinelor în care se vând tichete cu aparate electronice pentru vânzarea tichetelor de călătorie”, a mai declarat primarul general, în cadrul unei conferinţe de presă în cadrul căreia a fost anunţat compania câştigătoare de la care PMB va cumpăra 400 de autobuze.

Citeşte şi: ŞTIRILE MEDIAFAX

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici