Primăria Capitalei vrea să cumpere energie termică şi de la alţi furnizori, în afară de ELCEN

Primăria Capitalei vrea să achiziţioneze energie termică pentru zonele Pipera – Aviaţiei şi Colentina – Fundeni de la alţi furnizori în afară de ELCEN, asta pentru că CET-urile Pipera şi Titan nu mai furnizează energie. Un proiect în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

117 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să cumpere energie termică şi de la alţi furnizori, în afară de ELCEN

Primăria Capitalei vrea să cumpere energie termică şi de la alţi furnizori, în afară de ELCEN

„Se aprobă demararea de către RADET Bucureşti a procedurilor necesare în vederea achiziţionării de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Municipiul Bucureşti, respectiv Pipera — Aviaţiei şi Colentina — Fundeni”, se arată în raportul de specialitate al proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinşei CGMB de joi.

Alexandrul Burghiu, director RADET, a explicat pentru MEDIAFAX că CET-urile de la care PMB urmează să cumpere energie nu există în prezent, însă se va face o licitaţie pentru construirea unui astfel de sistem.

„Sistemul de termoficare al RADET este proiectat cu 6 CET-uri mari, însă, în prezent, Pipera şi Titan nu mai furnizează energie. Pracric, prin acest proiect, RADET cere acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru demararea procedurilor de achiziţie a energiei termice în zonele respective. Vom face licitaţie, în care noi punem condiţii, adică în cât timp să construiască CET-ul şi de câtă energie avem nevoie. Totodată, noi ne obligăm să cumpărăm de la ei pe o anumită perioadă de timp. Este o soluţie pentru a reface sistemul”, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, ţinând cont de faptul că RADET este în faliment, aşa cum a decis Curtea de Apel Bucureşti luni, achiziţia de energie termincă se va face de către Compania Termoenergetica, iar textul proiectului se va modifica în şedinţa CGMB de joi.

Taguri:
radet,
energie,
elcen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici