Primăria dintr-un municipiu a cumpărat containere pentru localnicii care nu au case

  • Primăria Slatina a cumpărat 22 de containere care vor fi transformate în locuinţe pentru cei care nu au case.
  • Autorităţile spun că este mult mai ieftin să cumpere aceste „module” decât să construiască blocuri.
  • Localnicii spun că se mulţumesc şi cu aceste containere.
2922 afișări

Peste 600 de slătineni aşteaptă de ani de zile o locuinţă, au depus cereri, dar autorităţile n-au avut spaţii şi nici bani să construiască blocuri sau alte locuinţe, spune viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

Astfel, municipalitatea a cumpărat 22 de containere care vor fi transformate în locuinţe sociale.

„Primăria Slatina a achiziţionat un număr de 22 de locuinţe de tip modular. Au sosit 16, mai sunt în curs de livrare un număr de şase. Sunt pentru solicitanţii de acest tip de locuinţă. Avem în jur de 600 de cereri. Este foarte scump să construim locuinţe, iar acest tip de locuinţe poate fi relocat în funcţie de terenul disponibil. După ce sunt toate livrate, urmează să le legăm la utilităţi şi să le dăm spre acest folosinţă”, a declarat Claudiu Stăncioiu, viceprimarul Slatinei.

Nu toţi cei care au cerut locuinţe vor primi. Autorităţile anunţă că o comisie va analiza fiecare dosar în parte, iar prioritate vor avea cei care au copii şi o situaţie dificilă.

„Analiza se face pe bază de dosar, de către o comisie formată din consilieri locali, de altfel, în ultima şedinţă de Consiliu local am actualizat criteriile de ierarhizare a acestora, urmând ca în perioada imediat următoare să procedăm la analiza acestor dosare. Este un punctaj stabilit de lege: cei care au copii, serviciu, este o ierarhizare în funcţie de aceste criterii”, a mai spus Stăncioiu.

Localnicii spun că se mulţumesc şi cu aceste containere, numai să aibă o casă.

„Sunt condiţii. Eu chiar nu am casă. Am depus de cinci ani de zile şi nici în ziua de azi nu mi-a dat”, a spus unul dintre solicitanţii unei locuinţe sociale.

Pentru cele 22 de locuinţe modulare, autorităţile au plătit aproximativ 600.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici