Primăria Oradea achiziţionează un teren de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul pentru o investiţie

Primăria Oradea va achiziţiona un teren de peste 27 de hectare de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul în vederea extinderii parcului industrial IV, pentru care va plăti 5,4 mil. euro, într-o perioadă de trei ani de zile.

532 afișări
Imaginea articolului Primăria Oradea achiziţionează un teren de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul pentru o investiţie

FOTO Primăria Oradea/Facebook

Achiziţia celor 27 de hectare de teren pe care municipiul Oradea o va face de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul va duce la extinderea pacului industrial IV, acesta având în prezent o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Conducerea primăriei Oradea a transmis că se află în negocieri pentru o investiţie de aproximativ 50 mil. euro în pacului Industrial Eurobusiness IV.

’’Dacă lunile trecute am anunţat o investiţie de peste 100 de milioane de euro în parcul industrial I, acum suntem în discuţii cu un nou investitor, în Oradea, şi avem o scrisoare de intenţie. Urmează ca după achiziţionarea terenului să intrăm în negocieri directe, fiind vorba despre o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca în această perioadă să avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispoziţia investitorilor, pentru că ne aflăm într-o perioadă bună de atragere a acestora şi trebuie să profităm de acest aspect’’, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Preţul terenului este de 20 euro/metru pătrat, iar prima tranşă de 1,8 milioane de euro va fi achitată în termen de 15 zile de la semnarea contractului, a doua tranşă până cel târziu în data de 15 septembrie 2023, iar a treia tranşă până cel târziu în data de 15 septembrie 2024.

’’Suntem în partea de evaluare a procedurii de introducere a reţelelor de utilităţi, plus construcţia de drumuri în această zonă. Terenul Parohiei Ortodoxe Nufărul este mărginit de noul drum de legătură dintre Oradea şi Sântandrei, drumul de legătură dintre Oradea şi autostradă, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea - Arad. Este un teren foarte important, care va avea acces la toate căile rutiere care se vor construi în zonă’’, a mai spus primarul Florin Birta.

În primul semestru din acest an, Oradea a reuşit să atragă una dintre cele mai mari investiţii din România, în condiţiile în care Stihl, producătorul german de echipamente electrice va construi o capacitate de producţie în care va investi 125 mil. de euro, ce va fi amplasată în parcul industrial I, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 147.000 mp. Compania preconizează începerea producţiei în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera pentru început un număr de 150 de locuri de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici