Primăria Sectorului 1, premiată pentru cele mai multe tranzacţii cu cardul la plata impozitelor. Instituţia a primit titlul de "Primăria Viitorului"

Primăria Sectorului 1 a fost premiată pentru cele mai multe tranzacţii cu cardul la plata taxelor şi impozitelor locale, înregistrând aproximativ zece la sută din acest tip de plăţi la nivel naţional.

297 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 1, premiată pentru cele mai multe tranzacţii cu cardul la plata impozitelor. Instituţia a primit titlul de "Primăria Viitorului"

Primăria Sectorului 1, premiată pentru cele mai multe tranzacţii cu cardul la plata impozitelor. Instituţia a primit titlul de "Primăria Viitorului" (Imagine: Shutterstock)

Competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul acesta de către Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, a fost câştigată de Primăria Sectorului 1, care a înregistrat cel mai mare număr de plăţi a taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, cu 37 la sută mai multe faţă aceeaşi perioadă a anului trecut.

Titlul onorific de "Primăria Viitorului" i-a fost înmânat primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, în cadrul unui eveniment organizat duminică.

"Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, productiv şi deschis spre tehnologiile viitorului segment social din România. De aceea, administraţia locală are obligaţia de a se adapta şi de a ţine pasul cu exigenţele comunităţii pe care o reprezintă. În Sectorul 1 am reuşit să introducem tehnologii de ultimă generaţie în plata taxelor şi impozitelor: plata online prin Ghişeul.ro, plata electronică prin internet-banking, plata cu cardul şi exemplele ar putea continua. Premiul de astăzi ni se datorează mai puţin nouă şi mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales în număr foarte mare modalitatea cea mai eficientă de plată a taxelor şi impozitelor locale", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia Visa Europe, a spus că în urmă cu patru ani au fost lansate strategia de susţinere a plăţilor de taxe şi impozite locale cu cardul şi prima campanie naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale, care a devenit deja tradiţie.

"În 2013 am vrut să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi ne-am bucurat să vedem că răspunsul nu a întârziat să apară. În acest sens, dorim să mulţumim în mod public Primăriei Sectorului 1 pentru toate măsurile adoptate pentru susţinerea plăţilor cu cardul şi ne dorim să extindem colaborarea în 2014, prin deschiderea unor standuri speciale, pentru ca cetăţenii Sectorului 1 să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja împreună cu alte primării de sector din Bucureşti şi care s-a bucurat de un mare succes", a spus Cătălin Creţu, înainte de a-i înmâna diploma primarului Andrei Chiliman.

Premiul oferit Primăriei Sectorului 1 şi contribuabililor din această zonă administrativă constă într-un stand tehnologic interactiv, unde sunt prezentate şi oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plăţi electronice dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi, unele dintre acestea nelansate încă în România.

În cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstraţii şi au putut fi testate plăţile cu cardurile contactless sau cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum şi serviciile de plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P).

Totodată, Visa Europe, împreună cu Primăria Sectorului 1 şi Samsung, au premiat opt elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, pentru a sprijini dezvoltarea lor educaţională.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, a derulat în 2013 a patra ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

În cadrul campaniei din acest an au fost invitate să participe toate primăriile din România care acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul. Pentru a oferi şanse egale tuturor primăriilor care acceptă această modalitate de plată, primăria câştigătoare a fost desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele şase sectoare din Bucureşti au fost considerate în mod individual în cadrul competiţiei.

Primăria Sectorului 1 s-a situat pe primul loc la nivel naţional, înregistrând 65 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici