Primăria Voluntari: Cei aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public, ridicaţi începând de luni

Primăria Voluntari a început, luni, identificarea şi ridicarea a aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public al oraşului, care vor fi duşi într-un adăpost, pentru efectuarea analizelor medicale, ulterior vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi, iar cei care sunt bătrâni sau bolnavi vor fi eutanasiaţi.

1182 afișări
Imaginea articolului Primăria Voluntari: Cei aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public, ridicaţi începând de luni

Primăria Voluntari: Cei aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public, ridicaţi începând de luni (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Primăriei Voluntari, începând de luni a fost demarată "o amplă acţiune de identificare şi ridicare a tuturor câinilor care se găsesc pe domeniul public al oraşului".

Reprezentanţii administraţiei publice a oraşului Voluntari au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că în acest oraş sunt, potrivit ultimelor verificări, aproximativ 2.000 de câini, dintre care aproximativ 200 sunt sterilizaţi.

Acţiunea de identificare şi prindere a câinilor fără deţinător va fi executată de SC Ecovol SA, aflată în subordinea Consiliului Local, care dispune de un serviciu specializat de dezinfecţie, dezinsecţie şi ecarisaj. Structura de ecarisaj este nou înfiinţată.

"Prin intermediul acestei structuri, se va face colectarea câinilor fără stăpân de pe teritoriul oraşului Voluntari, în colaborare cu alte societăţi cu acest obiectiv de activitate, respectiv Pet Solution and Consulting Team SRL", au arătat sursele citate.

Câinii vor fi colectaţi şi duşi într-un adăpost unde li se vor efectua analizele medicale, vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi, iar cei care sunt bătrâni sau bolnavi vor fi eutanasiaţi, conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Voluntari au precizat că instituţia are un proiect de construire a unui adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta fiind "în proces de amenajare".

"Va fi un adăpost cu toate facilităţile - medici veterinari în structură şi suficiente spaţii pentru a adăposti câinii de pe teritoriul oraşului", au mai precizat sursele citate.

De asemenea, reprezentanţii administraţiei publice a oraşului au rugat cetăţenii care deţin câini să îi păstreze în limita proprietăţilor private, precizând că nu vor răspunde de animalele cu stăpân care vor fi ridicate de pe domeniul public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici