Primăriile nu ştiu despre subvenţiile pentru case acordate tinerilor

Mai mult de jumătate din primăriile din ţară care au fost verificate de angajaţi ai ANL nu cunosc facilităţile de care pot beneficia tinerii ce doresc să-şi construiască o locuinţă prin credit ipotecar, a declarat, miercuri, la Suceava, ministrul Dezvoltării Laszlo Borbely.

4 afișări
Imaginea articolului Primăriile nu ştiu despre subvenţiile pentru case acordate tinerilor

Primăriile nu ştiu despre subvenţiile pentru case acordate tinerilor

Potrivit acestuia, fiecare tânăr sub 35 de ani care vrea să-şi construiască o locuinţă prin credit ipotecar şi are teren poate beneficia de o subvenţie de 20 la sută din valoarea construcţiei, dar nu mai mare de 10.000 de euro.

Totodată, Borbely a spus că va fi continuat programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, în regim de închiriere, cu un ritm de 3.500-4.000 de apartamente pe an, din anul 2001, când a fost început programul, fiind recepţionate 20.000 de locuinţe. Ministrul a mai spus că vânzarea acestor locuinţe către tinerii care doresc să le cumpere se va putea face după cinci ani, cu condiţia ca locuinţele să nu fie vândute timp de alţi cinci ani, iar 80 la sută din fondurile obţinute astfel vor intra într-un fond special pentru construcţia de noi locuinţe, iar 20 la sută la localităţi pentru acoperirea cheltuielilor făcute cu asigurarea utilităţilor.

Borbely a mai arătat că pentru prima dată a fost asigurată suma de 25 de milioane de lei pentru construcţia de locuinţe pentru persoanele evacuate din case naţionalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici