Primarul din Irpin: „Rusia ne-a oferit bani în schimbul oraşului. Nu suntem de vânzare”

Ucraina rezistă eroic: mesaje diferite trimise de disidentul rus Alexei Navalnîi şi de fostul preşedinte al Ucrainei, pro-rusul Viktor Ianukovici.

2134 afișări
Imaginea articolului Primarul din Irpin: „Rusia ne-a oferit bani în schimbul oraşului. Nu suntem de vânzare”

Ucrainenii nu se predau

„Mi s-au oferit bani în schimbul oraşului, dar fac o contraofertă: plecaţi din Irpin în 24 de ore şi vă veţi salva viaţa”.

Pe Telegram, primarul lui Irpin, Alexander Markushin, a postat o captură de ecran a unui schimb de mesaje care ar fi avut loc între el şi ruşi.

„Am primit un mesaj de la ocupanţi. Mă mir că încă nu au înţeles: Irpin nu e de vânzare, nu se dă bătut şi luptă. Soldaţilor ruşi din oraş le spun: „Întoarceţi-vă în Rusia, asta va salva vieţile a mii de recruţi aşteptaţi de mamele, femeile, bunicile şi fiicele lor”.

„Opriţi vărsarea de sânge”, cere fostul preşedinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, actualului număr 1 al ţării, Volodimir Zelenski. El îi solicită actorului devenit preşedinte „să lase deoparte mândria” şi să oprească războiul „cu orice preţ”.

Apelul este cuprins într-o scrisoare publicată de presa rusă, potrivit Kyiv Independent. „Vreau să fac o cerere, prezidenţială şi chiar puţin paternă, lui Zelenski”, a sscris fostul preşedinte. „Volodimir, poate visezi să devii un adevărat erou, dar eroismul nu este ostentaţie, nu este lupta până la ultimul ucrainean”.

În schimb, rusul Alexei Navalnîi îi ere lui Putin să cedeze.

„Dacă ruşii susţin cu adevărat războiul plin de ură pe care Putin l-a purtat împotriva Ucrainei este o chestiune de cea mai mare importanţă politică. Răspunsul la această întrebare va defini în mare măsură locul Rusiei în istoria secolului 21”.

Disidentul rus, Alexei Navalny, scrie pe Twitter, adăugând: „În general, oamenii sunt dispuşi să-şi schimbe poziţia, dar numai dacă îi implicăm în dialog şi le oferim informaţii adevărate despre război”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici