Primarul din Târgu Mureş cere să fie oprită plata taxelor la ghişeu

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, cere să fie oprită plata taxelor la ghişeu până la depăşirea crizei provocată de COVID-19. Edilul a spus, pentru MEDIAFAX, că a vorbit şi cu alţi primari şi că oamenii se înghesuie la ghişee, în aceste zile, doar pentru a obţine reducerile la impozite.

447 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Mureş cere să fie oprită plata taxelor la ghişeu

Primarul din Târgu Mureş cere să fie oprită plata taxelor la ghişeu

"Regret că trebuie să revin cu acest comunicat pentru că pe toate culoarele pe care l-am trimis la nivel de premier sau Comisia Naţională, practic, în afară de dr. Raed Arafat, cu care am vorbit în mod personal, nimeni nu vrea să înţeleagă că e o problemă serioasă. Este vorba despre taxele şi impozitele locale. Primăriile lucrează la foc continuu în această perioadă, cum nu cred că e cazul, vin cetăţenii care vor să îşi plătească taxele şi impozitele, cu acele bonificaţii pe care le au de 10%", explică Dorin Florea.

Primarul spune că situaţia generată de pandemia de coronavirus nu a redus numărul de oameni la ghişeu, motiv pentru care cere ca plata să se mai facă doar online.

"Am cerut stoparea acestor plăţi pe o perioadă determinată, de 2-3 săptămâni să existe numai posibilitatea plăţii online, primăriile care au acest soft şi să anunţe când se reia, undeva în aprilie. Spun asta pentru că toate primăriile se confruntă cu asta, am luat legătura şi cu alţii, suunt mii de oameni care vin zilnic. În ultimele zile au fost în jur de 7.000, cam 1.700 pe zi. Femeile de la ghişeu sunt destul de îngrijorate", a mai spus primarul din Tg-Mureş, pentru MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici