Primarul Falcă, acuzat că a vrut să bată un lider de sindicat

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost acuzat, marţi, de liderul sindical din Primăria Arad, că l-ar fi agresat verbal şi că ar fi încercat să îl lovească, în timpul unei discuţii legate de salariile funcţionarilor din instituţie.

21 afișări
Imaginea articolului Primarul Falcă, acuzat că a vrut să bată un lider de sindicat

Primarul Falcă, acuzat că a vrut să bată un lider de sindicat (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul Sindicatului "Libertatea" din Primăria Arad, Ioan Mircea Pereş, le-a declarat jurnaliştilor că primarul l-a invitat, luni, la o discuţie în biroul său.

"Primul lucru când am ajuns în biroul a fost să mă întrebe cum îmi permit să-mi bat joc de el. Răsfoia documente trimise de sindicat, referitoare la cererile de acordare a unor sporuri legale. Mi-a adresat diverse injurii şi, la un moment dat, s-a ridicat de la masă şi a venit spre mine cu intenţia vădită de a mă lovi. Am convingerea că, dacă nu mă întorceam, primeam cel puţin o palmă", a declarat Pereş.

Liderul sindical a declarat că incidentul a avut loc pe fondul unor tensiuni existente între angajaţi şi conducerea Primăriei, care ar fi refuzat acordarea mai multor sporuri sau prime legale.

Pereş a precizat că un sfert dintre cei peste 400 de angajaţi ai Primăriei primesc, net, doar 560 de lei pe lună, iar 90 la sută dintre angajaţi câştigă sub 1.000 de lei, fără a beneficia de vreun spor sau de prime la care ar avea dreptul.

"Noi ne-am adresat primarului cu mai multe cereri, vreo şapte, toate având cadrul legal, respectiv contractul colectiv de muncă sau legi aflate în vigoare. Dumnealui nu ne-a răspuns la solicitări, probabil fiind foarte ocupat (…) Pentru noi este o problemă reală, pentru că mergem acasă şi nu avem ce mânca", a spus liderul sindical.

Ioan Mircea Pereş, care este şi angajat la Primărie, la Biroul Juridic, a convocat, marţi, o şedinţă de sindicat, pentru a-i informa pe membrii de sindicat despre acest incident. Cei aproximativ 200 de participanţi la şedinţă au decis să continue demersurile pentru a obţine sporurile solicitate şi alte beneficii la care ar avea dreptul.

Contactat pentru a comenta afirmaţiile liderului sindical, primarul Gheorghe Falcă, finul de căsătorie al preşedintelui Traian Băsescu, a spus că nu vrea să facă niciun fel de delaraţii pe marginea acestui subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici