Primarul interimar al Capitalei, nemulţumit de stadiul lucrărilor care se fac la sediul instituţiei

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a declarat duminică, după ce a vizitat sediul Primăriei din Bulevardul Regina Elisabeta, că este nemulţumit de stadiul lucrărilor şi va discuta cu constructorul pentru ca acestea să fie finalizate în ianuarie-februarie 2016.

1195 afișări
Imaginea articolului Primarul interimar al Capitalei, nemulţumit de stadiul lucrărilor care se fac la sediul instituţiei

Primarul interimar al Capitalei, nemulţumit de stadiul lucrărilor care se fac la sediul instituţiei (Foto: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Ştefănel Dan Marin, primarul general interimar al Capitalei, a vizitat sediul Primăriei Municipiului Bucureşti din Bulevardul Regina Elisabeta pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările, acesta declarându-se nemulţumit de ceea ce a văzut.

"Vizualizând stadiul lucrărilor pot să spun că sunt foarte multe faze ale lucrării care pot fi înaintate. Voi avea o discuţie cu managerul de proiect, pentru a defini aceste întârzieri şi din ce motive au fost ele făcute. Înţeleg că, tehnic, mare parte din echipamentele interioare au fost comandate. Mai este legătura cu utilităţile exterioare, eu mi-am exprimat din start toată disponibilitatea pentru a lucra împreună pentru a definitiva lucrările de branşare ale clădirii. Dar, în acest moment, mă declar nemulţumit sincer pentru că anumite lucrări care se puteau face nu s-au făcut", a declarat Ştefănel Dan Marin la finalul vizitei.

Primarul general interimar al Capitalei a explicat că nemulţumirile sale se referă la execuţia de lambriuri şi pervazuri interioare, care nu este corelată cu partea de structură gips-carton, dar şi la întârzierile înregistrate în livrarea echipamentelor achiziţionate, spunând că va cere o evidenţă a stadiului proceselor de achiziţie.

Edilul a mai anunţat că doreşte să devanseze termenul de finalizare a lucrărilor, care, potrivit contractului, ar fi în 25 mai 2016, spunând că dacă se vor aplica nişte măsuri operative de execuţie, acestea ar putea fi gata la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie.

"În opinia mea, dacă se vor pune în aplicare măsurile pe care eu le voi propune cred că undeva la sfârşitul lunii ianuarie- începutul lunii februarie se vor putea definitiva, cu menţiunea că va trebui să se structureze foarte bine stadii de execuţie exterioară şi rămânând ca pe perioada iernii să se execute lucrările de amenajare, montaj de instalaţii aer condiţionat, instalaţiile sanitare, placările interioare", a mai explicat Ştefănel Dan Marin.

Valoarea totală a contractului de modernizare şi reabilitare a vechiului sediu al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta este de 100 milioane lei cu TVA. Etapa de consolidare a imobilului s-a făcut în perioada 2011 - 2014, iar din luna iunie a anului trecut au început lucrările de modernizare.

În martie 2010, Primăria Capitalei s-a mutat în calitate de chiriaş în sediul de pe Splaiul Independenţei, pentru a permite consolidarea şi reabilitarea clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta.

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, pe 15 septembrie, după ce Sorin Oprescu a fost suspendat din această funcţie după decizia definitivă de arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

Marin, a declarat, la jumătatea lunii septembrie, că există un vid în ceea ce priveşte situaţia financiară a Primăriei Capitalei, iar una dintre primele măsuri pe care le va lua va fi să facă o auditare externă.

(Serviciul Foto al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici