Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat în 3 martie pentru fapte de corupţie, rămâne închis, după ce Tribunalul Argeş a respins, marţi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii acestuia.

18 afișări
Imaginea articolului Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, rămâne în arest (Imagine: Tudor Cristi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, magistraţii au considerat neîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Antonie Solomon, astfel că acesta rămâne în arest, sentinţa de marţi a Tribunalului Argeş nefiind însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Solomon nu a făcut niciun fel de declaraţii presei, la ora transmiterii acestei ştiri fiind dus înapoi în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

De ce este acuzat Antonie Solomon

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost reţinut în 2 martie de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. În 3 martie,Tribunalul Argeş a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, iar în 8 martie Curtea de Apel Piteşti a respins recursul înaintat de avocaţii lui Solomon faţă de măsura arestării preventive dispusă de Tribunal.

Antonie Solomon este acuzat de primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

Solomon a fost suspendat din funcţia de primar al Craiovei săptămâna trecută, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici