Primarul Timişoarei: 55 dintre persoanele izolate la domiciliu au plecat de acasă

  • 55 de persoane din Timişoara care ar fi trebuit să stea în izolare, nu au fost găsite acasă
  • Primarul Nicolae Rosu susţine că amenda pentru o asemenea faptă este între 100-5.000 de lei
  • Recent, acesta a scris pe Facebook că ar fi utilă ştampilarea cu pe mână a celor care trebuie să stea în izolare sau în carantină
268 afișări
Imaginea articolului Primarul Timişoarei: 55 dintre persoanele izolate la domiciliu au plecat de acasă

Primarul Timişoarei: 55 dintre persoanele izolate la domiciliu au plecat de acasă

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, scrie pe Facebook că 55 de persoane din 500 verificate, izolate la domiciliu, nu au fost găsite acasă: „Îi lăsăm pe aceşti iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră?”.

Robu scrie că duminică, 55 de persoane din circa 500 verificate la domiciliu nu au fost găsite.

„Inadmisibilă conduită”, Îi lăsăm pe aceşti iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră?”, întreabă edilul.

Primarul susţine că amenda pentru o asemenea faptă „extrem de gravă” este între 100-5.000 de lei, cu reducere la 50% din valoarea minimă dacă plata se face în 15zile!: „adică, amenda devine 50 de lei!!! Vi se pare normal, stimaţi compatrioţi?!”.

„Domnule primar, vă rog să ştampilaţi sau să le puneţi brăţară electrică. Nu este posibil să pună în pericol siguranţa publică. Batjocură şi indolenţă din partea lor. Vă rog să adoptaţi o hotărâre de consiliu prin care cei aflaţi în izolare sau în carantină să fie obligaţi să fie ştampilaţi”, este un comentariu la postarea lui Robu.

O altă persoană comentează: „În primul rând, autorităţile ar trebui să marcheze locuinţele unde sunt persoane în izolare pe durata celor 14 zile, cu atât mai mult în cazul celor izolaţi în apartamente de bloc!”.

Recent, Nicolae Robu a scris, tot pe Facebook, că ar fi utilă, pentru monitorizare, ştampilarea cu tuş pe mână a celor care trebuie să stea în izolare sau în carantină. Totodată, Robu scria că autorităţile trebuie să fie necruţătoare cu cei ce se dovedesc „iresponsabili, criminali, pur şi simplu”.

„Mă refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea în ţară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt, etc., apoi la cei ce ajunşi acasă nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar şi la reprezentanţii autorităţilor ce nu-şi fac datoria cu conştiinciozitate, cu rigoare desăvârşită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în ţară, cât şi în diversele localităţi în care ajung cei veniţi. Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile sau aplicarea unei brăţări, în stilul celor care-ţi conferă diverse servicii la festivaluri, în hoteluri, în cluburi, etc.!”, a scris edilul pe reţeaua de socilizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici