Video Primii inspectori de integritate au depus miercuri jurământul

Primii 16 inspectori de integritate au depus, miercuri, jurământul, ei fiind cei declaraţi admişi în urma concursului organizat, în luna martie, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

28 afișări

"În baza prevederilor art.17 alin.(3) din Legea 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, coroborate cu art. 54 alin.(6) din Legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, primii inspectori de integritate au depus miercuri, 16 aprilie 2008, jurământul", informează Biroul de presă al ANI.

ANI a organizat, în luna martie 2008, primul concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie cu statut special, de inspectori de integritate. Concursul a fost promovat de un număr de 16 persoane care au minim cinci ani vechime în specialitatea studiilor superioare de lungă durată, juridice sau economice, atestate în condiţiile legii.

Marţi, senatorii au validat numirea lui , el depunând şi jurământul în faţa Senatului.

Senatul l-a validat pe Alxandru Cătălin Macovei în funcţia de preşedinte al ANI, cu 53 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi două abţineri.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Norica Nicolai, a prezentat raportul comisiei asupra audierii lui Alexandru Cătălin Macovei. Ea a precizat că senatorii jurişti au constatat că Macovei a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte al ANI prin îndeplinirea condiţiilor legale.

După ce a fost votat de Senat, Macovei a depus şi jurământul de credinţă, în calitate de preşedinte al ANI.

El fusese anterior validat de Senat în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei, ulterior depunându-şi candidatura pentru postul de preşedinte.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici