Primul caz de Covid-19 la Miercurea Ciuc este un medic de la UPU

  • Unul dintre medicii Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a fost diagnosticat cu virusul Covid-19
  • Harghita este judeţul cu cele mai puţine cazuri confirmate în ţară
  • Şapte cazuri de Covid-19 au fost confirmate în acest judeţ până acum
428 afișări
Imaginea articolului Primul caz de Covid-19 la Miercurea Ciuc este un medic de la UPU

Primul caz de Covid-19 la Miercurea Ciuc

„În ultima perioada am muncit intens, ca să putem asigura tratamentul şi condiţiile necesare pentru vindecarea persoanelor infectate. Am depus acest efort pentru comunitate, pentru că sănătatea oamenilor şi siguranţa celor care lucrează în sistemul de sănătate este prioritară. Am respectat legea, aşa cum am promis, şi am respectat demnitatea persoanelor şi dreptul lor la o viaţă privată. Considerăm primordială informarea publică exactă şi în timp util, dar vom evita crearea de panică în rândul comunităţii”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.

La rândul său, dr. Kacsó Jolán, coordonatorul UPU din cadrul spitalului din Miercurea Ciuc, a declarat că medicul a anunţat miercuri seara conducerea spitalului că are febră, după care imediat a fost testată o parte din personal. Doar analizele medicului respectiv au ieşit pozitive.

„Personalul de la UPU este în prima linia luptei contra Covid. Considerăm ca prioritate maximă este siguranţa acestor persoane, de aceea toţi cei care au intrat în contact cu medicul în cauză au fost testaţi. Aceste persoane se află în izolare în spaţiile asigurate de Consiliul Judeţean Harghita. Dat fiind rezultatele negative ale testelor, peste două zile ei vor revenii în prima linie”, a declarat managerul spitalului Kondrád Judit.

Harghita este judeţul cu cele mai puţine cazuri confirmate în ţară, respectiv 7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici