Primul caz de gripă A H1N1, confirmat în Maramureş

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Vişeu de Jos, judeţul Maramureş, a fost diagnosticat cu gripă A H1N1, el fiind în prezent internat la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

32 afișări
Imaginea articolului Primul caz de gripă A H1N1, confirmat în Maramureş

Primul caz de gripă A H1N1, confirmat în Maramureş (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Călin Man, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul s-a întors recent din Spania şi a acuzat simptome de viroză, ceea ce l-a determinat să meargă la medic.

Man a spus că diagnosticul de gripă A H1N1 a fost confirmat, sâmbătă, de specialiştii Institutului "Cantacuzino" din Bucureşti.

Bărbatul din Vişeu de Jos a intrat în contact cu membrii familiei, patru dintre ei - soţia, cei doi copii şi tatăl bărbatului - fiind ţinuţi sub supraveghere medicală. Primii trei sunt internaţi împreună cu bărbatul bolnav la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, iar tatăl bărbatului se află sub supraveghere la domiciliu.

Man nu a putut oferi informaţii despre starea bărbatului diagnosticat cu gripă A H1N1.

Călin Man a spus că acesta este primul caz de gripă A H1N1 confirmat în Maramureş, până acum existând doar suspiciuni la două persoane din Sighetu Marmaţiei, acestea fiind însă infirmate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici