Primul zbor transatlantic care foloseşte combustibil 100% verde, pregătit pentru decolare

Primul zbor transatlantic alimentat doar cu combustibil verde urmează să decoleze marţi dimineaţa de la Londra pentru a zbura la New York.

1442 afișări
Imaginea articolului Primul zbor transatlantic care foloseşte combustibil 100% verde, pregătit pentru decolare

Primul zbor transatlantic care foloseşte combustibil 100% verde, pregătit pentru decolare

Operat de Virgin Atlantic, avionul va zbura de la Heathrow din Londra la aeroportul JFK din New York la ora 11:30 GMT, potrivit BBC.

Companiile aeriene văd zborul, care a primit finanţare guvernamentală, drept o demonstraţie pentru utilizarea soluţiilor ecologice. Combustibilii sustenabili pentru aviaţie (SAF) pot fi fabricaţi dintr-o varietate de surse, inclusiv culturi, deşeuri menajere şi uleiuri de gătit.

Pentru acest zbor, un Boeing 787 va fi umplut cu 50 de tone de SAF. Sunt utilizate două tipuri, cu 88% derivate din grăsimi reziduale, iar restul din deşeurile producţiei de porumb din SUA.

În urma testului şi analizei, zborul a fost aprobat de autoritatea de reglementare din Marea Britanie, Autoritatea Aviaţiei Civile, la începutul acestei luni. Un număr de companii au fost implicate în proiect, inclusiv producătorul de motoare Rolls-Royce şi gigantul energetic BP.

Şefii companiilor aeriene consideră SAF ca fiind cea mai eficientă modalitate de a-şi reduce emisiile nete la zero.

SAF este deja folosit în cantităţi mici, amestecat cu combustibilul tradiţional pentru avioane, dar reprezintă mai puţin de 0,1% din combustibilul de aviaţie consumat în întreaga lume.

În prezent costă mai mult decât kerosenul şi se produce în cantităţi relativ mici. De obicei, aeronavele au voie să folosească până la 50% dintr-un amestec.O altă mare provocare este că nu pot fi produse cantităţi uriaşe de SAF deoarece nu există materiile prime necesare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici