Principalele fraude online din România. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică le-a identificat şi prezentat

  • Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a prezentat principalele tipuri de fraudă online din România.
  • Este vorba despre oferte false şi despre solicitarea unor taxe în schimbul unor câştiguri fictive.
1954 afișări
Imaginea articolului Principalele fraude online din România. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică le-a identificat şi prezentat

Principalele fraude online din România. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică le-a identificat şi prezentat

Tipuri de tentativă de fraudă online au fost descoperite de urmăritorii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică pe canalele de social media în perioada sărbătorilor de iarnă.

„OLX scam - cei care pun la vânzare produse pe platforme de tip marketplace sunt contactaţi pe WhatsApp de atacatori care încearcă să le sustragă datele bancare. Tentative de fraudă prin lansare de oferte false pentru obţinerea fără efort ale unor acte de identitate. Atacuri de tip phishing propagate via e-mail care impersonează bănci cu reputaţie din România Tentative de fraudă care se folosesc de metoda 'prinţului nigerian', adaptate la diferite situaţii - colet pierdut, cu o importantă sumă de bani, pentru primirea căruia trebuie achitată o 'taxă de curietat' consistentă”, au anunţat reprezentanţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Toate cazurile au fost identificate şi fraudele au fost evitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici