PRO TV: PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului. La sediul său nu au avut loc percheziţii

PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului, iar la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie, se arată într-un comunicat al companiei, care precizează ca va "acţiona în consecinţă", dacă numele sau activitatea îi vor fi asociate cu această anchetă.

188 afișări
Imaginea articolului PRO TV: PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului. La sediul său nu au avut loc percheziţii

PRO TV: PRO TV SA nu e vizată de investigaţia Parchetului. La sediul său nu au avut loc percheziţii

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-un dosar ce vizează activitatea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care au legătură cu industria media şi cinematografia. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Menţionăm că PRO TV SA nu este cercetată în această investigaţie a parchetului bucureştean şi că la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie", menţionează comunicatul.

Conform PRO TV SA, investigaţia la care face referire Parchetul are drept obiect relaţii comerciale pe care firmele vizate, societăţi comerciale din toată industria media, le-au avut din anul 2009.

PRO TV atrage atentia că "orice asociere între investigaţia autorităţilor şi numele sau activitatea companiei PRO TV SA aduce grave prejudicii acesteia" şi îşi rezervă "dreptul de a acţiona în consecinţă".

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis marţi, printr-un comunicat, că poliţiştii fac 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. În această cauză, 30 de societăţţ comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile.

RTV şi apoi celelalte televiziuni de ştiri au transmis că ar fi vorba de evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că poliţiştii ar fi efectuat percheziţii şi la sediul PRO TV şi la studiourile Buftea, precum şi acasă la Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu a declarat că "nu sunt reale" informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care a spus că “îşi doresc faima Radio Erevan”.

"RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii”, a declarat Adrian Sârbu, care a calificat drept "nereale" aceste informaţii.

"Fiind acasă la ora difuzării informaţilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobândit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan”, a mai spus Adrian Sârbu.

Şi Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, nu vizează locuinţa lui Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

"Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2", arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a mai arătat că din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5,4 milioane de lei. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei.

"Percheziţiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenţă contabilă necesare probatoriului şi soluţionării cauzei. În cauză s-a început urmărirea penală in rem", a precizat Parchetul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici