Probele ADN confirmă că tânărul acuzat că şi-a violat nepoata e vinovat (Video)

Testele realizate de experţi criminalişti ai Laboratorului de Analize Genetice din Poliţia Română, în colaborare cu specialişti de la Scotland Yard, confirmă că fata de 11 ani din Neamţ, care a făcut avort în Marea Britanie, a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul său.

38 afișări
Imaginea articolului Probele ADN confirmă că tânărul acuzat că şi-a violat nepoata e vinovat (Video)

Probele ADN confirmă că tânărul acuzat că şi-a violat nepoata e vinovat (Video)

Expertiza tehnico – ştiinţifică biocriminalistică efectuată în cazul minorei din comuna Piatra Şoimului, care a fost obligată de Adrian F., în vârstă de 18 ani, să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei ei, a fost realizată de Criminaliştii Poliţiei Române, cu sprijinul Scotland Yard şi a fost finalizată joi, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Rezultatul cercetărilor a confirmat că „F. Adrian este tatăl biologic al produsului de concepţie, cu un indice de paternitate de 2.360.000, ceea ce, conform International Society for Forensic Genetics, înseamnă că 99,999% dintre indivizii de sex masculin din populaţia caucaziană nu pot fi tatăl produsului de concepţie în afara lui F. Adrian”.

Pentru a stabili paternitatea unchiului fetei, ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul ataşatului de interne de la Ambasada României din Londra, au solicitat prelevarea de probe de la fetus, pentru stabilirea profilului genetic.

Ca urmare, un specialist de la Scotland Yard - Departamentul Specialist Crime Group - s-a deplasat la spitalul în care a avut loc întreruperea sarcinii de unde a prelevat probele biologice necesare.

În urma acestei colaborări, în 11 august, autorităţile britanice au trimis profilul genetic al fetusului care a fost înaintat Laboratorului de Analize Genetice al Institutului de Criminalistică din Poliţia Română. În laborator au fost analizate, la solicitarea I.P.J. Neamţ, profilele genetice din probele biologice prelevate de la fată şi unchiul ei.

Fata de 11 ani din Neamţ a făcut întrerupere de sarcină la Spitalul King’s College din Londra, în luna iulie.

Florina V. a rămas însărcinată după ce ar fi fost violată, în luna februarie, de unchiul său. Ea s-a plâns părinţilor că are dureri abdominale. Crezând că ar fi vorba despre o apendicită, părinţii fetei au mers la policlinică în vederea unui consult, iar în urma investigaţiilor s-a constatat că fata este însărcinată în luna a patra. În aceste condiţii, fetiţa a relatat că a fost agresată sexual de unchiul său, în casa bunicii sale, şi că a fost ameninţată cu moartea în cazul în care va povesti cuiva ce i s-a întâmplat.

Unchiul fetei, Adrian Fasolă, a fost prins de poliţiştii din Petricani, judeţul Neamţ, în 7 iulie, şi se află în arestul Poliţiei Judeţene Neamţ, mandatul de arestare emis pe numele său fiind prelungit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici