Proces între MApN şi Iohannis. Actul prin care s-a prelungit mandatul generalului Ciucă, atacat în justiţie

Primul termen al procesului în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă, are loc marţi la Curtea de Apel Bucureşti.

1711 afișări
Imaginea articolului Proces între MApN şi Iohannis. Actul prin care s-a prelungit mandatul generalului Ciucă, atacat în justiţie

Proces între MApN şi Iohannis. Actul prin care s-a prelungit mandatul generalului Ciucă, atacat în justiţie

Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 12.00.

Acţiunea de la Curtea de Apel Bucureşti a fost depusă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pe 11 ianuarie şi are ca obiect "anulare act administrativ+suspendare dec. nr.1331/28.12.2018".

În acest dosar, Ministerul Apărării Naţionale are calitatea de reclamant, iar preşedintele Klaus Iohannis şi Administraţia Prezidenţială au calitatea de pârâţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării Gabriel Leş au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Anterior, ministerul Apărării a transmis către Preşedinţie o plângere prealabilă prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, precizând că, dacă Preşedinţia nu anulează decretul, va urma atacarea în contencios, lucru care s-a şi întâmplat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici