Procesul de vot, suspendat din nou la secţia specială de la Gara de Nord

Un membru al secţiei speciale de la Gara de Nord este suspectat că a introdus în urnă mai multe buletine de vot, acesta fiind verificat de poliţiştii de la Poliţia Transporturi Feroviare, procesul de vot fiind suspendat până la finalizarea verificărilor.

23 afișări
Imaginea articolului Procesul de vot, suspendat din nou la secţia specială de la Gara de Nord

Procesul de vot, suspendat din nou la secţia specială de la Gara de Nord (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare din Gara de Nord au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost solicitaţi să facă verificări în cazul unei sesizări că un membru al secţiei speciale a introdus în urmă mai multe buletine de vot.

Aceştia au spus că procesul de vot a fost suspendat la secţia specială din Gara de Nord, dar nu au putut să precizeze când va fi reluat, această decizie intrând în atribuţiile preşedintelui secţiei.

Peste 200 de persoane aşteptau, la ora transmiterii acestei ştiri, să voteze la secţia specială de la Gara de Nord.

De la deschiderea urnelor şi până în prezent, procesul de vot la secţia specială de la Gara de Nord a fost suspendat de patru ori.

Astfel, procesul de votare a fost suspendat prima dată la ora 9.00, secţia de votare din gara de Nord fiind închisă cinci minute din cauză că în secţie erau mai mult de cinci persoane, lucru interzis de lege. Ulterior, procesul de vot la secţia specială a fost suspendat o dată la ora 11.00 şi apoi la ora 13.00, timp de câteva zeci de minute, pentru soluţionarea unei contestaţii.

La secţia de la Gara de Nord a fost aglomeraţie încă de la deschiderea urnelor, peste o sută de persoane aşteptând la coadă pentru a vota.

Şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost aglomeraţie la secţia specială de la Gara de Nord, în condiţiile în care, în 22 noiembrie, alegătorii au trebuit să completeze două declaraţii pe propria răspundere - una pentru alegeri, una pentru referendum - că nu au votat şi nici nu vor vota în altă parte.

De asemenea, atunci, alegătorii au avut trei buletine de vot - unul pentru alegerea preşedintelui, celelalte pentru referendum - ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să fie mai lung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici