Procesul intentat de Elena Băsescu ziarului Cancan, încheiat

Procesul în care Elena Băsescu se judecă cu ziarul Cancan şi editura care publică ziarul Tricolorul s-a terminat la Tribunalul Bucureşti, acţiunea fiicei preşedintelui fiind respinsă, miercuri, pentru că nu s-a achitat taxa de timbru.

783 afișări
Imaginea articolului Procesul intentat de Elena Băsescu ziarului Cancan, încheiat

Procesul intentat de Elena Băsescu ziarului Cancan, încheiat (Imagine: Mediafax Foto)

În iunie, instanţa Judecătoriei sectorului 5 a decis ca ziarul Tricolorul să publice sentinţa în procesul intentat de Elena Băsescu cotidianului Cancan, care a relatat, preluând un material din această publicaţie, tipărită de Editura Speranţa, că fiica cea mică a preşedintelui s-ar fi drogat.

Judecătoria sectorului 5 a admis în parte cererea formulată de Elena Băsescu şi a obligat Editura Speranţa să publice, pe cheltuiala sa, considerentele sentinţei (începând cu paragraful "Analizând ansamblul materialul probator administrat în cauză ...") şi dispozitivul hotărârii (primele trei alineate) în ziarul Tricolorul, în aceleaşi condiţii grafice, în aceeaşi pagină şi pe aceeaşi poziţie în pagină ca în articolul "Ultima oră..." din numărul 2010 din 13 noiembrie 2007.

Totodată, instanţa a respins celelalte cereri şi pretenţii ale Elenei Băsescu, precum şi cererea de chemare în judecată a ziarului Cancan şi a jurnalistului care a semnat materialul preluat din Tricolorul.

Această decizie a fost atacată cu apel, la Tribunalul Bucureşti, care a respins, miercuri, cererea din cauza neachitării taxei de timbru.

Acest proces a început în noiembrie 2007, când Elena Băsescu a introdus, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, o acţiune civilă faţă de SC Editura Speranţa SRL - care editează cotidianul Tricolorul - şi faţă de SC Can Can SRL, respectiv faţă de autorii articolelor în care este acuzată că se droghează cu cocaină, ea cerând daune morale de un leu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici