Procesul pentru Roşia Montană. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: ne-a luat cumva prin surprindere

E posibil ca vineri să existe o decizie în procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montană, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin: ,,ne-a luat cumva prin surprindere”.

1066 afișări
Imaginea articolului Procesul pentru Roşia Montană. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: ne-a luat cumva prin surprindere

Sursa foto: Mediafax Foto

Întrebat, joi, despre procesul pentru Roşia Montană, Mihai Constantin a spus: „Este un subiect de mare interes public care, mă hazardez să spun, că ne-a luat cumva prin surprindere pe mai mulţi dintre noi, deşi o estimare a deciziei pe care o aşteptăm era încă de anul trecut şi într-adevăr e posibil să avem ceva până în 10 februarie. 10 februarie fiind sâmbătă, bănuiesc că mâine putem afla, dar, de asemenea, o marjă lărgită a comunicării acelei decizii ar putea să se extindă până în luna martie”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Guvernul este pregătit să primească decizia, care e posibil să fie comunicată vineri, dar este posibil să fie la o altă dată.

În context, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că joi s-a constituit, prin ordonanţă de urgenţă, un nucleu format din 15 jurişti care trebuie să gestioneze toate informaţiile pe care le pot avea ministerele cu privire la litigiile în desfăşurare sau viitoare ale statului român, similare cu cazul Roşia Montană sau Pfizer.

Roşia Montană a intrat în patrimoniul UNESCO în vara anului 2021, „recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului cât şi necesitatea luării de măsuri urgente de protecţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici