Procurorii au declanşat cerectări cu privire la bebeluşul uitat în incubator

Procurorii au declanşat cercetări cu privire la bebeluşul care a fost uitat în incubator, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Maternitatea "Bucur", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

15 afișări
Imaginea articolului Procurorii au declanşat cerectări cu privire la bebeluşul uitat în incubator

Procurorii au declanşat cerectări cu privire la bebeluşul uitat în incubator (Imagine: Mediafax Foto)

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va prelua, luni, de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, cazul lui Alexandru, care a fost victima unei asistente care l-a uitat în incubator, la Maternitatea "Bucur".

Luni, bebeluşul a fost supus unei intervenţii de transplant de piele la Spitalul "Grigore Alexandrescu", starea sa fiind extrem de gravă.

Medicii au operat 18% din suprafaţa carbonizată a corpului bebeluşului uitat în incubator, rămânând de făcut o intervenţie pentru faţă şi ureche, a declarat, luni, managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, chirurgul care l-a operat pe băieţel.

Medicul a precizat că starea copilului este extrem de gravă.

"Din păcate, arsura a afectat chiar şi masa musculară. Am scos 18% din necroze, zona carbonizată fiind de 20%, adică o cincime din suprafaţa corpului. Operaţia a fost efectuată sub anestezie generală prognosticul rămânând rezervat în acest caz", a adăugat chirurgul.

Acesta a spus că în această intervenţie s-a concentrat pe zona carbonizată de la umăr, braţ, degete, torace, lăsând pentru mai târziu faţa şi urechea. De asemenea, el a spus că pentru transplant a fost prelevată piele de pe ambele picioare.

Pe de altă parte, contractul de muncă al asistentei medicale care l-a uitat în incubator pe bebeluşul născut la Maternitatea "Bucur" din Capitală a fost desfăcut, iar salariile şi indemnizaţiile şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei şefe vor fi reduse cu zece la sută timp de trei luni.

În paralel cu ancheta administrativ, Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti a deschis dosar penal în acest caz de neglijenţă, susţin sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici