Procurorii cer închisoare cu executare pentru Bica şi condamnare cu suspendare pentru Droniuc

Procurorii DNA Cluj solicită instanţei ca fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica, judecat pentru luare de mită, să fie condamnat la închisoare cu executare, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc - cu suspendare, în timp ce apărătorii lui Bica au cerut schimbarea încadrării juridice.

193 afișări
Imaginea articolului Procurorii cer închisoare cu executare pentru Bica şi condamnare cu suspendare pentru Droniuc

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Bica şi condamnare cu suspendare pentru Droniuc (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

La Tribunalul Cluj a avut loc, joi, ultimul termen al procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica este judecat pentru luare de mită.

La acest termen au fost audiaţi ultimii martori, adică soţul femeii de afaceri Aspazia Droniuc, Robert Droniuc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Fekete Emoke şi Călin Tuluc, consilier judeţean şi membru în Consiliul de Administraţie al Cluj Arena SA.

Soţul Aspaziei Droniuc a declarat că nu ştia pentru ce erau banii pe care aceasta i-a dat fostului vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica.

Procurorul DNA Cluj a cerut instanţei condamnarea lui Radu Bica la închisoare cu executare, iar în cazul Aspaziei Droniuc, judecată pentru dare de mită, a solicitat condamnarea cu suspendare.

Unul din avocaţii lui Radu Bica, Tiberiu Ban, a declarat că suma de 10.000 de euro pe care Aspazia Droniuc i-a dat-o lui Radu Bica şi despre care procurorii susţin că reprezintă mită era, de fapt, un împrumut.

Avocaţii lui Bica au cerut schimbarea încadrării juridice, de la luare de mită la trafic de influenţă, apreciind că Radu Bica nu avea atribuţii privind licitaţiile având ca obiect mentenanţa stadionului Cluj Arena.

Judecătorul a respins audierea altor martori în caz, cerută de apărare, considerând că sunt suficiente probele din dosar.

Tribunalul Cluj se va pronunţa în 8 martie în acest dosar.

În 25 noiembrie 2011, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie.

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Procesul a început în 22 decembrie, la Tribunalul Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici