Procurorii DNA Alba cer arestarea adjunctului IPJ Alba şi a poliţistului

Procurorii DNA Alba au făcut recurs la decizia Curţii de Apel Alba Iulia privind cercetarea în libertate a adjunctului şefului Poliţiei Judeţene Alba, Milu Constantin Todea, şi a agentului de poliţie Dănuţ Gheorghe Pleşa, reţinuţi, marţi, şi acuzaţi de favorizarea unei persoane care a luat mită.

199 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA Alba cer arestarea adjunctului IPJ Alba şi a poliţistului

Procurorii DNA Alba cer arestarea adjunctului IPJ Alba şi a poliţistului (Imagine: politiaalba.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, procurorii DNA au declarat recurs faţă de decizia magistraţilor, după şedinţa de judecată de marţi seară, acesta urmând să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de trei zile, cât prevede procedura.

Şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Alba, Tudor Grindean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că aceşti doi poliţişti se află încă în arestul IPJ Alba, până când le va expira ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore dată, marţi, de procurorii DNA.

Grindean a precizat că, în paralel, se desfăşoară o anchetă internă, urmând să se ia măsurile împotriva celor doi poliţişti, conform Statutului Poliţistului.

Potrivit sursei citate, faţă de agentul de poliţie măsurile vor fi dispuse de către conducerea IPJ Alba şi ar putea consta în punerea la dispoziţia justiţiei până la finalizarea anchetei, însă, în cazul comisarului şef Milu Constantin Todea, măsurile vor fi dispuse de şeful Poliţiei Române.

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Milu Constantin Todea, şi agentul de poliţie Gheorghe Pleşa au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, în urma unei anchete a DNA Alba, şi au fost prezentaţi Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventivă.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marţi seară, propunerea de arestare preventivă a celor doi poliţişti şi a decis ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici