Procurorii s-au autosesizat şi îi cercetează pe poliţiştii implicaţi în scandalul Eugen Preda

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 s-au autosesizat, luni, şi îi vor cerceta pentru favorizarea infractorului pe poliţiştii implicaţi în scandalul între angajaţii firmei BGS şi Eugen Preda, informează, într-un comunicat de luni, Parchetul de sector.

103 afișări
Imaginea articolului Procurorii s-au autosesizat şi îi cercetează pe poliţiştii implicaţi în scandalul Eugen Preda

Procurorii s-au autosesizat şi îi cercetează pe poliţiştii implicaţi în scandalul Eugen Preda (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"La data de 27 aprilie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către lucrători din cadrul Direcţie Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a infracţiunii de favorizare a infractorului. În cauză urmează a se efectua verificările necesare pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs fapta, identificarea participanţilor, contribuţia fiecăruia la săvârşirea faptei, urmând ca, în funcţie de rezultatul cercetărilor, să se ia măsurile necesare tragerii la răspundere penală a autorilor", se arată în comunicatul citat.

Procurorii s-au autosesizat şi în ceea ce priveşte lovirea lui Preda, ei urmând să stabilească cine anume l-a agresat "pe inculpatul Preda Eugen". Cel vinovat de lovirea lui Preda va răspunde acuzaţiei de lovire şi alte violenţe.

Postul Realitatea TV a preluat de la "Gardianul" o nouă înregistrare video despre scandalul de la Plaza Mall din februarie. Înregistrarea video prezintă două persoane îmbrăcate în uniforme de poliţist care îl ţin pe Eugen Preda cu mâinile la spate, în genunchi, în timp ce este lovit cu piciorul. Pe film se aude vocea unui bărbat care înjură şi îi reproşează lui Preda diverse lucruri.

Cei doi poliţişti care apar în imaginile făcute publice de cotidianul "Gardianul" şi care îl ţineau pe Eugen Preda, în timp ce un altul, în civil, îl loveşte, au fost identificaţi şi audiaţi la Poliţia Capitalei.

În 21 februarie, Eugen Preda, Andrei Cristian Bădulă, Marian Scarlat, Petre Pascu şi Andrei Udrea au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici