Procurorul Alexandru Lele, implicat într-o nouă bătaie

Procurorul orădean Alexandru Lele, suspendat din funcţie de cinci ani sub acuzaţii de corupţie, a fost implicat, luni la amiază, într-o bătaie violentă cu Radu Pentie, un cunoscut om de afaceri orădean, membru PD şi producător de ape minerale.

5 afișări
Imaginea articolului Procurorul Alexandru Lele, implicat într-o nouă bătaie

Procurorul Alexandru Lele, implicat într-o nouă bătaie

Potrivit unor martori oculari, incidentul a avut loc în apropierea restaurantului omului de afaceri, din centrul Oradiei, unde se află atât biroul lui Radu Pentie, cât şi redacţia publicaţiei la care lucrează Lele. Cei doi s-au întâlnit pe o scară comună a imobilului, unde au avut o discuţie acidă.

Pentie a declaratcă l-a abordat pe Lele întrebându-l dacă mai scrie despre el "la jegul ăla de ziar", la care procurorul ar fi reacţionat înjurându-l de mamă şi lovindu-l cu pumnul în faţă.

"Atunci am reacţionat, am dat şi eu şi l-am imobilizat la sol. A început să urle şi a vrut să mă muşte de mâini şi să mă lovească cu picioarele", a povestit Radu Pentie, care susţine că incidentul s-a petrecut sub privirea mai multor angajaţi ai săi.

Cei doi au fost despărţiţi de persoane din restaurant, alertate de strigătele lor. Au coborât şi doi ziarişti, un fotograf şi un reporter, moment în care Lele s-a smucit din mâinile celui care-l imobiliza şi a urcat scările spre biroul lui.

Pentie susţine că a chemat Poliţia la faţa locului, dar nu a mai aşteptat sosirea echipajului, deoarece s-a dus la medicul legist, el primind un certificat ce atestă că are nevoie de cel puţin zece zile de îngrijiri medicale.

De celalaltă parte, Alexandru Lele, care avea multiple lovituri la faţă şi era plin de sânge, a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la Spitalul Judeţean din Oradea, la Secţia de Chirurgie.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, procurorul suspendat a spus că se află într-o situaţie în care nu poate vorbi.

Potrivit procurorului Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alexandru Lele a făcut o sesizare telefonică la instituţia respectivă.

"A fost o sesizare telefonică la Parchetul nostru, din partea domnului Lele, în calitate de victimă, iar plângerea este pentru lovire", a declarat pentru MEDIAFAX procurorul Dorel Moţiu.

Procurorul Alexandru Lele a mai fost protagonistul unui incident violent, în data de 18 iulie, când s-a încăierat cu doi tineri orădeni, Adrian şi Gabriel Ilieş, nemulţumit că aceştia îşi reglau claxonul maşinii în apropierea casei sale. Atât Lele, cât şi fraţii Ilieş au fost răniţi în urma confruntării. Pe de o parte, procurorul suspendat a depus împotriva acestora o plângere penală pentru vătămare corporală şi violare de domiciliu, susţinând că în timpul disputei cei doi l-ar fi urmărit în casa imobilului, unde el se refugiase.

Pe de altă parte, Adrian şi Gabriel Ilieş au depus împotriva lui Lele plângere pentru vătămare corporală şi distrugere, deoarece procurorul le-a spart parbrizul maşinii şi a îndoit portiera cu bâta cu care era înarmat în momentul când a ieşit din casă. Faptele sunt cercetate şi acum de procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici