Procurorul Bălăşescu îl acuză pe Ioan Becali de ultraj, calomnie şi ameninţări

Procurorul Maximilian Bălăşescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a depus plângere penală împotriva lui Ioan Becali pentru ultraj, ameninţări directe la adresa unui magistrat şi calomnie prin lezarea imaginii.

123 afișări
Imaginea articolului Procurorul Bălăşescu îl acuză pe Ioan Becali de ultraj, calomnie şi ameninţări

Procurorul Bălăşescu îl acuză pe Ioan Becali de ultraj, calomnie şi ameninţări

Procurorul Maximilian Bălăşescu, acuzat de Ioan Becali într-o emisiune televizată de implicare în cazul finanţatorului FC Steaua şi de colaborări cu interlopi, precum Sandu Geamănu, a declarat că a depus această plângere la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Întrebat dacă a cerut daune pentru calomnie, Bălăşescu a răspuns negativ, dar a adăugat că, dacă instanţa va dispune remunerarea pentru imaginea sa lezată, va dona acei bani.

Procurorul a arătat că principalul lucru pe care-l doreşte în urma acestie acţiuni este ca Ioan Becali "să-şi ceară scuze public pentru felurile în care l-a făcut".

Bălăşescu a negat cu vehemenţă acuzaţiile aduse de Ioan Becali cum că ar fi făcut înţelegeri cu Sandu Geamănu sau cu cei trei hoţi ai maşinii lui Gigi Becali sau referitor la faptul că şi-ar cheltui banii prin cazinouri.

Mai mult, a arătat procurorul, în timpul celor 14 ani de carieră ca magistrat a trimis în judecată dosare privind activitatea infracţională a mai multor clanuri de interlopi doar atunci când a avut probe concrete. Printre clanurile anchetate, se numără Duduienii, Carani şi Gruia.

În plus, Bălăşescu a sublinit că nu a fost niciodată şef de parchet, ci doar procuror de anchetă.

Plângerea penală a fost introdusă la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, în condiţiile în care competenţa revine acestei instituţii, deoarece afirmaţiile au fost făcute în timpul unei emisiuni a unei televiziuni cu sediul în sectorul respectiv.

Parchetul Capitalei a precizat, sâmbătă, că procurorul Maximilian Bălăşescu nu a făcut niciun fel de investigaţie sau vreun act de urmărire penală în dosarul privindu-l pe finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, şi nici în cel referitor la Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu.

"Faţă de declaraţiile publice ale unor persoane, difuzate în mass-media, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti face precizarea că procurorul Maximilian Bălăşescu nu a efectuat acte de urmărire penală nici în dosarul în care sunt cercetaţi inculpaţii Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu şi nici în cel privitor la inculpatul Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu", se arăta într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Bucureşti, remis în urma unor afirmaţii ale lui Giovanni Becali.

Vărul lui Gigi Becali, Ioan Becali, a declarat la Realitatea TV că tot ce s-a întâmplat în ultimele zile este un aranjament între procurorul Maximilian Bălăşescu şi interlopul Sandu Geamănu.

"Nu e o reglare, este un aranjament între acest procuror Maximilian şi acest interlop, domnul Geamănu. Acest procuror a abuzat de postul pe care îl are şi a făcut ce a vrut. L-a lăsat pe Sandu Geamănu în libertate", a declarat Ioan Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici