Producţia la Uzina Mecanică Sadu, oprită pentru trei-patru săptămâni

Producţia la Uzina Mecanică Sadu, unde vineri a avut loc o explozie soldată cu doi morţi şi un rănit, este oprită în următoarele săptămâni, timp de o lună urmând să fie asigurată doar întreţinerea utilajelor, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul unităţii, Gheorghe Lorin Boian.

121 afișări

Directorul UM Sadu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că procesul de producţie va fi oprit în următoarele trei-patru săptămâni, "pentru a fi refăcută infrastructura internă afectată de explozia produsă vineri".

Numărul muncitorilor care vor avea acces în uzină va fi extrem de redus, aceştia urmând să asigure serviciile de întreţinere a instalaţiilor.

De asemenea, activitatea nu poate fi reluată până când anchetatorii nu clarifică împrejurările în care s-a produs explozia.

Boian a apreciat că în deflagraţie au explodat aproximativ două tone de pulbere folosită la producerea muniţiei.

Explozia de la Uzina Mecanică Sadu a avut loc vineri, în jurul orei 11.30, şi a fost urmată de un incendiu.

În urma deflagraţiei, două femei, Maria Mirulescu, de 42 de ani, şi Diana Andriţoiu, de 38 de ani, au murit carbonizate, iar Constantin Dijmărescu a fost grav rănit, fiind adus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Diana Andriţoiu a fost înmormântată, duminică, la Bălăneşti, localitatea sa natală, la funeralii participând câteva sute de persoane.

Maria Mirulescu va fi înmormântată luni, în localitatea natală, Novaci.

Potrivit autorităţilor, deflagraţia s-a produs într-o magazie unde era depozitată pulberea necesară pentru două zile de lucru a unei secţii, iar în urma exploziei atelierul respectiv a fost aproape distrus, acoperişul fiind smuls.

Procurorul de caz Dumitru Costache a declarat că nu se poate pronunţa, deocamdată, cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul, spunând că sunt mai multe variante luate în calcul pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate.

Procurorul a mai spus că este deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, urmând ca la finalul anchetei să se stabilească în sarcina cărei persoane va cădea responsabilitatea pentru cele întâmplate.

În luna noiembrie a anului trecut, la uzina de la Sadu au avut loc două accidente de muncă soldate cu rănirea a două femei.

Uzina Mecanică Sadu, care este situată în oraşul Bumbeşti Jiu din judeţul Gorj, în apropierea drumului european E70 Târgu Jiu - Petroşani, produce muniţie de infanterie, armament de infanterie şi componente pentru acesta şi elemente pirotehnice de iniţiere.

Uzina Mecanică Sadu figurează în raportul ANAF ca aflându-se în topul datornicilor către stat din judeţul Gorj. Administratorul special al UM Sadu este Marcel Hoară (PDL).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici