Produsele de igienă personală: secretul unui corp curat, cu un miros plăcut (P)

Îngrijirea corpului tău este o misiune care trebuie să te preocupe în mod constant. Acest lucru poate fi realizat doar folosind produsele corespunzătoare. Un aspect curat şi îngrijit este necesar oricând îţi propui să ieşi din casă.

744 afișări
Imaginea articolului Produsele de igienă personală: secretul unui corp curat, cu un miros plăcut (P)

Produsele de igienă personală: secretul unui corp curat, cu un miros plăcut

Nu este nevoie să testezi pe propriul corp ce produse ţi se potrivesc. Vrem să te scăpăm de această povară, aşadar în acest articol vei citi despre cum să le alegi.

1. Şamponul

Indiferent de tipul său, părul necesită atenţie continuă. Indiferent dacă este drept, ondulat, creţ, uscat sau gras, necesită produse de calitate. Alegerea şamponului potrivit pentru părul tău poate fi o provocare, date fiind toate caracteristicile pe care acesta le posedă.

Nu fiecare tip de păr are nevoie de un şampon universal. Pentru ca şamponul pe care îl alegi să fie eficient, este important să acorzi atenţie unor aspecte esenţiale. În schimb, utilizarea unui produs nepotrivit poate avea efecte dăunătoare asupra părului şi scalpului tău. De aceea, este necesar să optezi pentru produsele potrivite care conţin ingrediente care te pot ajuta. Şampoanele se împart în câteva categorii, în funcţie de tipul scalpului:

a. Scalp uscat

Din cauza scalpului uscat, oamenii pot experimenta mâncărime sau formarea unor „coji”, care sunt vizibile în păr sau pe îmbrăcăminte. Dacă te confrunţi cu aceste probleme, ai nevoie de un produs profesional specializat. Caută un şampon cu ingrediente care hidratează şi care conţine agenţi emolienţi. Acesta curăţă delicat pielea fără a elimina uleiurile naturale, necesare pielii.

b. Scalp gras

Un scalp gras poate fi observat datorită unei străluciri uşoare. Chiar în ziua următoare spălării, părul tău devine gras, începând de la rădăcină, dacă ai acest tip de scalp. Dacă ai un scalp gras şi suferi şi de mătreaţă, vei vedea particule albe lipite între ele, formând reziduuri mai mari pe piele sau firele de păr. Un şampon bun în această situaţie este cel care oferă o curăţare profundă, elimină sebumul excesiv şi reduce tendinţa de îngrăşare rapidă. Şampoanele care sunt extrem de hidratante conţin uleiuri, unturi şi alte ingrediente foarte emoliente care pot agrava situaţia.

c. Scalp normal

Dacă observi că părul tău devine gras după câteva zile de la spălare şi nu ai „coji” sau zone strălucitoare excesive, atunci probabil că ai un scalp normal şi echilibrat.

Pentru acest tip de scalp, cel mai bun şampon este unul obişnuit, cu o acţiune uşor hidratantă şi cu un grad moderat de curăţare. Acesta va ajuta la menţinerea sănătăţii părului tău şi va menţine echilibrul natural al scalpului.

Pentru a obţine rezultate bune, este necesară îndeplinirea unor condiţii specifice, împreună cu alegerea şamponului potrivit. Practicile de îngrijire a părului au un impact semnificativ asupra aspectului tău, iar factori precum stilul de viaţă, sezoanele şi vârsta ta joacă un rol important în acest proces. De asemenea, folosirea balsamului de rufe este necesară.

2. Săpunul

În primul rând, ar trebui să foloseşti săpunuri care conţin lavandă sau alte ingrediente naturale. În comparaţie cu produsele obişnuite disponibile pe piaţă, aceste variante sunt mult mai bune pentru toate tipurile de piele. Este recomandat să nu foloseşti produse cosmetice care conţin alcool sau parfum, deoarece pot cauza iritaţii. Diferitele tipuri de produse sunt mai mult sau mai puţin eficiente, în funcţie de tipul de piele, după cum urmează:

a. Piele uscată

Pentru pielea uscată nu ar trebui să foloseşti săpunuri cu textură aspră, deoarece pot agrava simptomele. În schimb, este recomandat să foloseşti săpunuri naturale care conţin ingrediente hidratante precum aloe vera sau glicerină. Dacă foloseşti săpunul într-un mod excesiv, bariera naturală de protecţie a pielii nu se reface la timp.

b. Piele grasă

Săpunurile comerciale pentru ten şi corp pot fi dăunătoare, mai ales persoanelor cu ten gras, acneic sau foarte sensibil. Pentru a revitaliza pielea fără a provoca iritaţii, este recomandat să utilizezi săpunuri care conţin ingrediente precum sâmburii de piersică sau sarea de mare.

c. Piele normală

În cazul în care starea pielii tale nu este într-una dintre cele două extreme, utilizează un săpun care conţine ingrediente neutre, cum ar fi untul de shea sau cacao. Adaosul natural, cum ar fi menta sau rozmarinul funcţionează la fel de bine. Aceste săpunuri vor hidrata pielea într-un mod echilibrat şi vor lăsa o textură fină la atingere şi un miros plăcut.

d. Piele predispusă la acnee

Săpunurile naturale făcute din uleiuri esenţiale presate la rece oferă organismului tău toate resursele naturale de care are nevoie pentru a se vindeca. Utilizarea acestor produse poate uşura erupţiile cutanate şi iritaţiile.

Foloseşte aceste sfaturi pentru a alege produse care se potrivesc nevoilor corpului tău. Totuşi, dacă ştii că pielea ta este extrem de sensibilă şi pretenţioasă la produsele din comerţ, îţi recomandăm să consulţi un dermatolog. Acesta va şti ce ingrediente îţi vor fi benefice. De asemenea, încearcă să cumperi de la producători şi distribuitori de încredere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici