Profesoară, bănuită că ar fi întreţinut relaţii intime cu un elev cu handicap. Cum s-a aflat totul

O profesoară din Tulcea este bănuită că a întreţinut relaţii intime cu un elev în vârstă de 17 ani, care este încadrat în grad de handicap mediu şi se află în plasament. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a deschis o anchetă în acest caz.

5800 afișări
Imaginea articolului Profesoară, bănuită că ar fi întreţinut relaţii intime cu un elev cu handicap. Cum s-a aflat totul

Profesoară, bănuită că ar fi întreţinut relaţii intime cu un elev cu handicap. Cum s-a aflat totul

Totul a ieşit la iveală după un angajat al unui centru de plasament din Tulcea, a trimis, joi, o scrisoare presei, povestind despre o posibilă relaţie intima între o fostă profesoară şi un elev de 17 ani.

„Prin intermediul acestei scrisori, doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că în instituţia în care lucrez există un copil în vârstă de 17 ani, aflat în plasament la C.T.F.C.D. „Egreta” Tulcea, care are o relaţie neadecvată cu un cadru didactic din şcoala pe care o frecventează, respectiv din Şcoala Specială nr 14, Tulcea. Copilul se laudă că se întâlneşte cu Mirela şi că face tot felul de lucruri greu de imaginat şi de înţeles”, se arată în scrisoarea celui care se recomandă ca fiind angajat al Centrului de Plasament.

Acesta mai spune că profesoara nu mai lucrează la şcoală, „pentru că doamna director de acolo a sfătuit-o să-şi dea demisia, prin februarie, pentru a nu ieşi cazul la iveala” şi susţine că relaţia între cei doi ar fi continuat.

„Ei tot se întâlnesc. Au fost văzuţi împreună prin diverse locuri din oraş. Ştie toată lumea despre acest lucru”, mai scrie autorul scrisorii.

Acesta susţine că relaţia dintre cei doi ar dura de la începutul anului şcolar şi că ar fi fost cunoscută, dar ascunsă.

„Relaţia durează de la începutul anului şcolar. Directoarea şcolii a protejat-o pe angajată, dar nu s-a gândit că face rău copilului. După ce a plecat Mirela de la şcoală, copilul (…) povestea că directoarea îl chema în biroul ei şi discutau tot felul de lucruri legate de relaţia dintre el şi profesoară. (…) Menţionez că şefa de centru l-a urmărit pe copil şi a făcut mai multe anchete cu privire la aceasta relaţie nepotrivită, aflându-se în posesia mai multor materiale foto scoase din telefonul elevului şi nu numai. Toate acestea au fost aduse la cunoştinţa doamnei director de la şcoala specială”, mai susţine angajatul centrului, precizând şi că profesoara respectivă ar dori să se reîntoarcă la şcoala unde învaţă elevul, din toamna acestui an.

Scrisoarea a ajuns la cunoştinţa directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea, Gabriel Marinov, care a declarat, joi, că a fost dispusă o anchetă în acest caz şi a precizat că profesoara acuzată a demisionat, „fără să-şi confirme vinovăţia”.

„Din câte mi-a spus, directorul Şcolii 14 a avut o discuţie cu doamna respectivă. Doamna profesoară şi-a dat imediat demisia fără să-şi confirme vinovăţia. A demisionat în luna ianuarie. Comportamentul care a atras atenţia s-a petrecut în timpul vacanţei de iarnă, sfârşitul lui decembrie, începutul lui ianuarie”, a spus Gabriel Marinov.

Potrivit acestuia, lucrurile se vor lămuri în urma anchetei, iar dacă povestea va fi confirmată, vor fi sesizate organele de anchetă.

„Nu am avut elemente concrete, doar suspiciuni. A avut loc o discuţie telefonică la o oră mai târzie şi a atras atenţia, dar nu ştim conţinutul discuţiei, alte elemente care să ne fi pus în gardă.(…) În măsura în care ancheta pe care am dispus-o astăzi (joi – n.r.) confirmă, susţine cât de cât cele ce se vehiculează cu siguranţă vom face o sesizare către organul de anchetă”, a mai spus directorul DGASPC Tulcea.

Elevul care ar avea o relaţie cu profesoara are 17 ani împliniţi şi este încadrat în gradul de handicap mediu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici