Profesoară universitară din Târgovişte, arestată pentru fapte de corupţie

O profesoară de la Universitatea Valahia din Târgovişte a fost arestată preventiv, fiind acuzată că ar fi luat mită de la mai mulţi educatori pentru a le transmite subiectele la examenul de grad.

2257 afișări
Imaginea articolului Profesoară universitară din Târgovişte, arestată pentru fapte de corupţie

Profesoară universitară din Târgovişte, arestată pentru fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despra profesoara universitară Ştefaniei Zlate, la locuinţa căreia ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins, sâmbătă, după ce pe numele acesteia fusese făcut un denunţ legat de faptul că aceasta ar fi luat mită de la mai mulţi educatori care urmau să susţină examenul de grad.

"În baza ordonanţelor de delegare, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, cu participarea procurorului de caz, au organizat şi desfăşurat acţiunea de prindere în flagrant a numitei Z.Ş. care a pretins şi, ulterior, a primit suma de 4.000 lei pentru a transmite candidaţilor subiectele la examenul pentru obţinerea gradului didactic II pentru educatori", a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

De asemenea, au fost făcute şi două percheziţii la Buşteni şi Secăria (Prahova), iar în urma acestora ar fi fost găsiţi şi banii pe care femeia i-ar fi luat de la educatori.

Ştefania Zlate a fost arestată prevenitiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Dâmboviţa.

În plus, la sediul Parchetului Tribunalului Dâmboviţa urmează să fie audiaţi toţi educatorii care urmau să susţină examenul pentru promovarea în gradul profesional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici