Profesor universitar, sancţionat pentru că avea o relaţie cu o studentă

Un profesor de limba franceză de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a fost sancţionat după ce pe internet au fost postate imagini în care el şi o studentă apar sărutându-se chiar în cabinetul lui din incinta instituţiei de învăţământ.

38 afișări
Imaginea articolului Profesor universitar, sancţionat pentru că avea o relaţie cu o studentă

Profesor universitar, sancţionat pentru că avea o relaţie cu o studentă

Conducerea Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a decis să-i dea avertisment lui Dan Gălăţeanu, lector doctor de franceză la Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Inginereşti şi Umaniste Galaţi-Cahul din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", după ce imagini cu el şi o studentă cu care acesta are o relaţie amoroasă au apărut pe internet.

"În urma unei anchete, conducerea universităţii a hotărât sancţionarea cadrului didactic în cauză cu avertisment scris şi a luat măsura ca studenta respectivă să nu fie examinată de către profesorul în cauză, ci de către o comisie", a declarat Luiza Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Se pare că imaginile au fost luate cu o cameră web, montată de un alt profesor. Imaginile au fost postate pe internet în urmă cu două săptămâni.

Bărbatul este căsătorit şi are un copil. Şefii săi au considerat că se face vinovat de încălcarea Cărţii Universitare, care prevede că "activitatea academică este bazată pe competenţa profesională, ştiinţifică şi pe conduita morală, acestea fiind criteriile fundamentale de apreciere a calităţii comunităţii universitare".

Profesorul Dan Gălăţeanu nu a putut contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la situaţia în care este implicat, el fiind în vacanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici