Profesorii din Buzău care nu şi-au primit salariile integral le vor lua în zilele următoare

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, sâmbătă, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că pentru cadrele didactice din Buzău care nu şi-au primit integral salariile se va face plata în zilele următoare.

23 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Buzău care nu şi-au primit salariile integral le vor lua în zilele următoare

Profesorii din Buzău care nu şi-au primit salariile integral le vor lua în zilele următoare (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"În cazul de la Buzău, singura soluţie găsită pentru cei care nu şi-au primit integral salariile este ca să-şi primească drepturile în zilele următoare", a spus Cornea.

Liderul FSLI a mai spus că sindicaliştii din educaţie au solicitat prelungirea termenului privind dezbaterea publică a proiectului Legii educaţiei naţionale, dar nu au primit un răspuns în acest sens şi au solicitat o întâlnire pe această temă cu premierul Emil Boc.

De asemenea, sindicaliştii din educaţie au anunţat că rămâne în vigoare calendarul de proteste anunţat şi acesta va fi aplicat fără niciun fel de modificare.

"În 25 martie ne vedem în faţa Guvernului", a declarat preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Premierul Emil Boc declara, vineri, după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale, că în cazul profesorilor din Buzău, care reclamă neacordarea unor drepturi salariale, a cerut Ministerului Finanţelor să achite salariile majorate cu 17%, conform legii în vigoare, pentru cadrele didactice care nu au încasat aceste drepturi.

Peste 4.000 de cadre didactice din şcolile buzoiene au fost în grevă, de marţi până vineri, aceştia refuzând să mai intre la cursuri pentru că nu şi-au primit salariile integral pe luna februarie, unii dintre ei fiind remuneraţi cu doar 30 la sută din banii pe care ar fi trebuit să-i încaseze. Totodată, aproximativ 200 de profesorii afiliaţi Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău au protestat, joi la prânz, în faţa Primăriei.

Profesorii buzoieni afiliaţi Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău au hotărât, vineri, prin vot, în unanimitate, continuarea protestelor prin suspendarea cursurilor şi săptămâna viitoare, totodată urmând să fie organizate şi mitinguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici