Profesorul din Capitală acuzat că fotografia eleve la toaleta şcolii şi-a recunoscut fapta

Profesorul de la Şcoala 164 din Capitală acuzat că fotografia eleve în toaletă şi-a recunoscut fapta, într-o declaraţie scrisă dată în faţa reprezentanţilor ISMB, iar după ce va fi încheiată ancheta disciplinară, acestuia i-ar putea fi desfăcut contractul de muncă, spun surse apropiate anchetei.

4573 afișări
Imaginea articolului Profesorul din Capitală acuzat că fotografia eleve la toaleta şcolii şi-a recunoscut fapta

Profesorul din Capitală acuzat că fotografia eleve la toaleta şcolii şi-a recunoscut fapta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au fost, în 2 octombrie, la Şcoala nr. 164 din Capitală, unde au discutat cu profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru, acuzat de părinţii unor eleve de clasa a II-a că le făcea fotografii fetelor, în timp ce acestea erau în toaleta unităţii de învăţământ.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că profesorul a dat o declaraţie scrisă în faţa reprezentanţilor ISMB, în care şi-a recunoscut fapta.

Potrivit surselor citate, după finalizarea anchetei disciplinare începute, în 2 octombrie, la Şcoala nr. 164, din Sectorul 6 al Capitalei, vor fi dispuse sancţiunile în cazul profesorului de sport, care riscă desfacerea contractului de muncă.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, în prezent, există o cercetare la nivelul unităţii de învăţământ, iar în paralel, poliţiştii fac o cercetare, întrucât părinţii l-au reclamat pe profesor şi la secţia de poliţie.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, că în cazul în care va fi găsit vinovat, profesorul riscă desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Educaţiei a dispus, în 2 octombrie, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, raportul urmând să fie finalizat în această săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat că ISMB a primit în 1 octombrie, o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situaţie, iar în 2 octombrie a fost trimisă la şcoală o echipă de inspectori. Banu a precizat că începând din 2 septembrie, profesorul nu mai predă, la orele acestuia intrând un alt cadru didactic.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de clasa a II-a de la Şcoala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secţia 22 Poliţie, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru. Femeia a povestit că fiica sa a intrat în toaleta şcolii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au ţipat şi au fugit.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secţia 22 Poliţie, care se află în apropierea unităţii de învăţământ, iar poliţiştii i-au reţinut telefonul mobil, pentru o percheziţie informatică. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieţii private.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever şi care obişnuia să aibă o atitudine agresivă.

Audierile în acest caz vor fi făcute de poliţişti şi procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, anchetatorii urmând să stea de vorbă, în prezenţa părinţilor şi a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă la momentul incidentului reclamat de părinţi.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu faptul că profesorul de sport de la Şcoala 164 fotografia eleve în toaletă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici