PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea joi şi vineri

În ţară, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor marca o scădere în vest. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile.

1522 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea joi şi vineri

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea joi şi vineri (Imagine: Thomas Dan - MediafaxFoto)

În cursul zilei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, în vest, sud-vest şi centru şi izolat în restul ţării, iar în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi mai ales ninsori. Noaptea, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în sudul, estul şi centrul teritoriului.

Vor fi mai ales ninsori la munte şi în Transilvania, mixte în Oltenia, nordul Moldovei şi vestul Munteniei şi numai ploi în sud-est. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vor fi condiţii de polei.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, temporar în vest şi în sud-est, iar noaptea, cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va depăşi la rafală viteze de 55 km/h, iar pe litoral şi în zona montană înaltă 70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 16 grade, iar cele minime între -4 şi 8 grade. Dimineaţa izolat va fi ceaţă în zonele joase din sud şi est.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore vor fi condiţii de ceaţă. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua şi va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul nopţii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade.

Vineri, în ţară, vremea se va răci, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime, se vor încadra între -8 şi 2 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în centru şi est, local în sud şi izolat în rest, iar noaptea în restrângere spre nord-est. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Dobrogea, mixte în Muntenia şi Moldova şi predominant sub formă de ninsoare în rest. La munte va ninge şi mai ales în zona înaltă vântul va spulbera şi va viscoli ninsoare. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi izolat 15 l/mp îndeosebi în zona de munte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare îndeosebi în sud, sud-est şi la munte.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici