Prognoză pentru răspândirea şi intensitatea polenului de ambrozie în Capitală

România se numără printre ţările din Europa unde ambrozia se extinde necontrolat.

317 afișări
Imaginea articolului Prognoză pentru răspândirea şi intensitatea polenului de ambrozie în Capitală

Prognoză pentru răspândirea şi intensitatea polenului de ambrozie în Capitală

Peste 500.000 de români sunt diagnosticaţi cu alergie la ambrozie. România se numără printre ţările din Europa unde ambrozia se extinde necontrolat. Iar în oraşe poluate, cum este Bucureştiul, polenul de ambrozie este şi mai agresiv. Numărul persoanelor diagnosticate cu probleme respiratorii se dublează de la an la an. La 5 ani de la debutul simptomelor, 4 din 10 persoane cu alergie la ambrozie ajung să dezvolte astm. Iar alergologii avertizează că, dacă nu se iau măsuri urgente de eradicare a acestei plante, în 20 de ani, peste jumătate din populaţia ţării va dezvolta alergie la ambrozie.

În plin sezon de ambrozie, a fost lansat un proiect prin care oricine poate vedea prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, intensitatea polenului de ambrozie, în funcţie de zona de interes din Bucureşti.

Vola.ro precizează că prognoza este calculată în funcţie de focarele de ambrozie identificate pe harta ambroziei din Bucureşti, mapate în timp real. De asemenea, sunt integraţi parametrii meteo care afectează intensitatea şi răspândirea polenului de ambrozie (temperatura, vântul şi precipitaţiile). Combinând câmpurile de ambrozie din Bucureşti şi factorii meteo, se calculează în timp real prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, a nivelului de polen de ambrozie.

Proiectul pilot, dezvoltat momentan pentru Bucureşti, oferă celor interesaţi o prognoză a răspândirii şi intensităţii polenului de ambrozie, specifică zonei alese de utilizator. Aceasta se bazează pe un algoritm care combină date meteo precum puterea şi direcţia vântului, temperatura şi şansele de precipitaţii, pornind de la informaţiile oferite de harta open-source a ambroziei, unde se pot vedea culturile de ambrozie din diverse zone ale oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ambrozie,
polen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici